YENİ AMİRAL GEMİSİ PURA X MAX GELİYOR
Teknoloji dünyasının dev ismi Huawei, katlanabilir akıllı telefon segmentinde sergilediği üstün performansla rakiplerini geride bırakarak Çin pazarında erişilmesi güç bir pazar payına ulaştı.

IDC tarafından yayınlanan son verilere göre şirket, katlanabilir telefon pazarında %71,8 gibi devasa bir paya ulaşarak sektördeki dominasyonunu tescilledi. Özellikle Pura X modeline gösterilen yoğun ilgi, markanın inovasyon gücünü ve kullanıcı alışkanlıklarını doğru analiz ettiğini bir kez daha ortaya koydu.
2026 yılının Mart ayı itibarıyla 1,5 milyon adetlik satış barajını aşan Huawei Pura X, endüstride nadir görülen bir başarı hikayesine imza attı. Sevkiyat rakamları incelendiğinde, cihazın tek başına elde ettiği başarının, en yakın üç rakip firmanın amiral gemisi modellerinin toplam satışlarını bile geride bıraktığı görülüyor. Bu durum, katlanabilir ekran teknolojisine olan talebin Huawei ekosisteminde konsolide olduğunun en net göstergesi olarak değerlendiriliyor.
Pura X modelinin bu denli popüler olmasının arkasında, kullanıcı deneyimini merkeze alan teknik detaylar bulunuyor. 16:10 en boy oranına sahip iç ekranı video ve oyun tutkunları için ideal bir alan sunarken, 3,5 inçlik kare dış ekran cihaz kapalıyken pratik kullanım imkanı sağlıyor. Yazılım tarafında HarmonyOS 5 işletim sistemiyle güçlendirilen telefon, XMAGE kamera sistemi sayesinde profesyonel fotoğrafçılık deneyimini katlanabilir form faktörüne taşıyor. Ayrıca IP68 su ve toz direnci sertifikası ile dayanıklılık konusunda da kullanıcılardan tam not alıyor.
Huawei, mevcut başarısını bir adım öteye taşımak için hazırlıklarını tamamladı. Şirket, 20 Nisan tarihinde yeni katlanabilir amiral gemisi Pura X Max modelini resmi olarak tanıtacak. Analistler, daha büyük ekran ve daha gelişmiş özelliklerle gelmesi beklenen bu yeni modelin, Huawei’nin pazardaki sarsılmaz yerini daha da güçlendireceğini öngörüyor. Teknoloji dünyası, Huawei’nin bu yeni hamlesiyle katlanabilir telefon standartlarını nasıl bir üst seviyeye taşıyacağını merakla bekliyor.