Dolar $
32.22
%-0.21 -0.07
Euro €
35.03
%0.26 0.09
Sterlin £
40.82
%0.33 0.13
Çeyrek Altın
4036.89
%1.34 52.72
SON DAKİKA
Paraf üstü web
Halkbank mobil
Kobi Salı 30 Mayıs 2023 13:41

ZORUNLU E-FATURAYA GEÇİŞ DÖNEMİ BAŞLIYOR

Dijital dönüşüm ve yeni teknolojiler son yıllarda hayatın her alanına hakim olurken iş hacimleri artan şirketler de mevcut süreçlerini daha hızlı, güvenli ve düşük maliyetli yapmak için e-Fatura'ya geçiş yapıyor.

Zorunlu e-Faturaya geçiş dönemi başlıyor

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan 535 numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğ ile elektronik belgelerin kullanımı ve denetiminde önemli değişikliklere gidilirken 2022 yılında yıllık kazancı 500 bin TL ve üzeri olarak belirlenen mükelleflerin geçişi için son tarih 1 Temmuz 2023 olarak belirlendi. Bulut tabanlı yeni nesil ön muhasebe ve finans platformu olan KolayBi’, e-Fatura’ya geçişi hızlandırarak geleneksel fatura yöntemine göre daha hızlı tahsilat fırsatı veriyor.

Teknolojinin gelişmesi ve pek çok şeyin dijitalleşmesiyle birlikte e-Fatura’nın hem daha pratik hem de çevre dostu olduğunu belirten KolayBi’ CEO’su Gökhan Boyana, “e-Fatura, kullanımı her geçen gün daha geniş alana yayılan bir hizmet ve bizim de en çok talep gören dijital dönüşüm ürünlerimizden biri. KolayBi’ olarak sunduğumuz e-Fatura hizmeti sayesinde tahsilat ödeme süreçleri kısaldığı gibi nakit işlemleri de oldukça hızlanıyor. Ayrıca e-Fatura sayesinde faturaların kaybolması sorunu da ortadan tamamen kalkıyor. Bu sayede faturaların oluşturulması, gönderilmesi ve gerekli yerlere ulaştırılmasındaki süre minimum seviyeye düştüğü için iş verimi de otomatik olarak artıyor. Bunun yanı sıra e-Fatura kullanımı ile kâğıt faturanın hazırlanma süresindeki mürekkep, kağıt ve basım maliyetleri de ortadan kalkarak doğanın sürdürülebilirliğine katkı sağlıyoruz. Ayrıca e-Fatura’yı tercih eden müşterilerimiz yer ve zaman fark etmeden, diledikleri yerden e-Fatura oluşturup iletebiliyor. İnternet bağlantısı olan herhangi bir yerden de gönderebiliyor. Yasal prosedürlerin de desteklediği şekilde e-Fatura’larını 10 yıl boyunca saklayıp diledikleri zaman erişebiliyorlar” dedi.


ABONE OL