Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Pazartesi 18 Mart 2024 17:00

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI WANG, YENİ ZELANDA BAŞBAKANI LUXON İLE GÖRÜŞTÜ

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, bugün Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Wellington'da bir araya geldi.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Yeni Zelanda Başbakanı Luxon ile görüştü

Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon, bugün Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ile Wellington'da bir araya geldi.

Wang Yi, görüşmede Çin’in Yeni Zelanda'yı rasyonel ve olgun bir ortak olarak gördüğüne işaret ederek, ikili ilişkilerin stratejik ve uzun vadeli bir nitelik taşıdığını ifade etti. Wang, Çin’in iki ülke arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulmasının 10. yıldönümü vesilesiyle Yeni Zelanda’yla birlikte kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerini yeni bir düzeye taşımanın ve iki halka fayda sağlamanın yanı sıra, dünyanın barış ve kalkınmasına yeni katkılarda bulunmak için çalışmaya hazır olduğunu vurguladı.

İki ülke arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin işbirliğine önemli bir ivme kazandırdığını söyleyen Luxon, Tek Çin politikasını izlemeyi sürdüren Yeni Zelanda’nın Çin ile üst düzey temaslarını daha da yoğunlaştırmanın, karşılıklı anlayışı artırmanın ve her alanı kapsayan işbirliğini derinleştirmenin yanı sıra, iki ülkede ortak refah gerçekleştirilmesi ile bölgesel ve küresel barış ve istikrarın korunması için çalışmayı arzuladığını dile getirdi.

Wang Yi, aynı gün Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters ve Ticaret Bakanı Todd McClay ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

ABONE OL