Dolar $
32.44
%-0.21 -0.06
Euro €
34.76
%-0.62 -0.21
Sterlin £
40.76
%-0.37 -0.15
Çeyrek Altın
3927.79
%-0.28 -10.8
SON DAKİKA
Tarım ve hayvancılık Cuma 29 Aralık 2023 09:15

"GENÇLER EKOLOJİK YAŞAM İÇİN HAREKETE GEÇİYOR"

Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Avrupa Birliği tarafından Erasmus+ programı kapsamında desteklenen "Gençler için Agroekoloji Eğitimi" (Agroecological Youth Education for Future – AYE) projesi ile gençleri, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir gıda sistemleri için bütünsel çözümler sunan agroekoloji bilgisi ile tanışarak çevre ile ilgili farkındalıklarını ve ekolojik okur yazarlıklarını artırmak üzere çalışmalar yaptı.

"Gençler ekolojik yaşam için harekete geçiyor"

AB tarafından Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen “Gençler İçin Agroekoloji Eğitimi” projesi, 13-18 yaş grubundaki gençleri sürdürülebilir çevre ve gıda sistemleri için bütünsel çözümler sunan agroekoloji bilgisiyle tanıştırarak çevre ile ilgili farkındalıklarını ve ekolojik okuryazarlıklarını artırmayı amaçladı. Şubat 2021’de başlayan proje, AMPI (Çekya) koordinatörlüğünde ve Buğday Derneği (Türkiye), Urgenci (Fransa), Deafal (İtalya), Zelena Tranzcija (Sırbistan) ve AddArt (Yunanistan) ortaklığında yürütüldü.

Gençler için Agroekoloji Eğitimi Projesi 

Mevcut eğitim sisteminde disiplinlerarası, sosyal ve destekleyici becerilere çok yer ayrılmadığı göz önüne alınarak hazırlanan AYE projesi, liselerin eğitim sistemini, deneyime dayalı öğrenim gibi yaygın eğitim yaklaşımlarıyla desteklemeyi ve gençlere gıda sistemini tüm karmaşıklığıyla kavramak için gerekli becerileri sunmayı amaçladı. Proje, 13-18 yaşları arasındaki gençleri ve yaygın eğitimde çalışan eğitimcileri hedef aldı.

Proje ortakları, amaçlarına ulaşmak için, gençlere yönelik agroekoloji alanında yenilikçi bir eğitim programı hazırladı. Bu eğitim programında ekolojik okuryazarlık, topluluk oluşturma, olumluya odaklanma, kırsal peyzaj, tarım yöntemleri, agroekoloji ve insanlar için ekonomi, agroekoloji için savunuculuk, iklim değişikliği ve gıda zinciri başlıkları yer alıyor.

Ayrıca bu programı destekleyen ve örgün lise eğitim müfredatını tamamlamak üzere kullanılabilecek, bir çizgi roman ve bir kutu oyunu gibi yeni, yaratıcı eğitim materyalleri üretildi. Bu materyallerin üretim sürecinde eğitimciler ve gençler de yer aldı. Projede eğitimciler için, İtalya, Fransa ve Yunanistan’da uluslararası eğitimler ve her ortak ülkede bir dizi yerel etkinlik de yapıldı.


ABONE OL