Dolar $
32.44
%-0.22 -0.07
Euro €
34.85
%-0.38 -0.13
Sterlin £
40.67
%-0.3 -0.12
Çeyrek Altın
4010.47
%0.46 18.03
SON DAKİKA
Giyim ve tekstil Salı 01 Şubat 2022 02:10

HAZIR GİYİM SEKTÖRÜNÜN HEDEFİ 23 MİLYAR DOLAR

2021 yılında 13,8 milyar dolar ihracat değerine ulaşan hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe, Türkiye Dünya'nın 5. büyük Avrupa'nın ise 3. büyük tedarikçisi konumunda bulunuyor. Türkiye'nin en büyük Uluslararası Abiye, Gelinlik, Damatlık ve Moda Fuarı "Fashionist" 9-11 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde Hall 1 ve Hall 3 salonlarında 8. kez kapılarını açacak. Bu kapsamda, ihracata önemli ölçüde ivme kazandıracak fuarın Türkiye ekonomisine vermiş olduğu destek ile 2022 yılı ihracatının 23 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.

Hazır giyim sektörünün hedefi 23 milyar dolar

TG Expo Uluslararası Fuarcılık tarafından Osmanbey Tekstilci İş İnsanları Derneği (OTİAD) iş birliği ile düzenlenecek. Modanın başkenti İstanbul’da gerçekleşecek fuarda, abiye, gelinlik, damatlık ve şık giyim sektöründeki tüm yenilikler ve modaya yön veren ürünler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

80 ÜLKEDEN 15 BİN SATIN ALMACI

Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün potansiyelini ortaya koyan fuar, 100’den fazla katılımcı, 500’den fazla marka, 4 bini yabancı olmak üzere yaklaşık 80 ülkeden 15 binin üzerinde ziyaretçi ve satın almacıyı bir araya getirecek. Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Belçika, Avustralya, İsviçre, Hollanda, Danimarka gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra ABD, Balkanlar, Rusya ve BDT ülkeleri, Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkeleri’nden profesyonel alıcının beklendiği fuarın Global ticaretin yanı sıra sektörün iç pazarındaki ticaretine de katkı sağlaması hedefleniyor. Fashionist’te, 55’ten fazla ülkeden 800 satın almacı Hosted Buyer Programı kapsamında fuarda ağırlanacak. Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün potansiyelini ortaya çıkararak, B2B iş görüşmeleri sayesinde 2023 ihracat hedefine katkı olarak fuar boyunca gerçekleşecek 3 milyar dolarlık ihracatın kapısının aralanacak olması sektörü ayrıca heyecanlandırıyor. 

MODANIN BAŞKENTİ İSTANBUL’DA 

Pandemiyle gelen yeni normal ve dijital devrim, yeni çağa dair pek çok kavramı da ortaya çıkardı. Derin eşitsizlik, birleşme ve sürdürülebilirlik kavramları ile İstanbul’un hayat dolu, özgün ve ilham verici tarzı ile hayat bulmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Fashionist insanlığın varoluşu kadar eski tekstil ve hazır giyim sektörünü yeni nesillerle birlikte dönüştürecek. Ayrıca, İstanbul Moda Fuarı yenilenen dünyada kendi modasını yaratarak heyecan verici fırsatları modanın başkenti İstanbul’da sunacak. 



ABONE OL