Dolar $
32.53
%0.15 0.05
Euro €
34.88
%0.39 0.13
Sterlin £
40.77
%0.32 0.13
Çeyrek Altın
3955.16
%-0.76 -29.88
SON DAKİKA
İnşaat ve emlak Cumartesi 12 Ağustos 2023 02:30

INVEST GLOBAL GAYRİMENKUL YATIRIMCININ YENİ ROTASINI AÇIKLADI

Invest Global Gayrimenkul'ün Kurucusu Uğur Öztürk, Türkiye'nin emlak yatırımcıları için cazip bir pazar olmaya devam ettiğini söyledi.

Invest Global Gayrimenkul yatırımcının yeni rotasını açıkladı

Öztürk, sektörün dinamiklerini değerlendirirken, yatırım için avantajlı olan bölgeleri açıkladı. Öztürk, “2023’te 89,11 milyar dolar değerine ulaşan gayrimenkul sektörümüzün 2028’e kadar 151,23 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu tablo, yatırımcıların harekete geçmesi için yeşil ışık yakıyor” dedi. Öztürk, “Son dönemde meydana gelen depremlerin etkisiyle birlikte özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden başka illere göç dalgası, farklı şehirlerdeki gayrimenkullerin değer kazanmasına kapı aralıyor. Bu durum, yatırımcıların tercihlerinde kritik bir rol oynuyor. Örneğin Kocaeli’nde ortalama konut metrekare fiyatları son 3 yılda %565,2 artarak 14 bin 785 TL olurken, geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplanıyor. Aynı şekilde İzmir’den Muğla gibi illere göç hareketi de bu şehirlerdeki gayrimenkul değerlerini etkiliyor” diye konuştu. 

Öztürk, “Kocaeli’nde kira ortalaması 15 bin TL civarı iken, Muğla’da Bodrum çevresinde 25 bin TL civarında seyrediyor. Yani ikisi de İstanbul gibi büyük şehirlerle yarışıyor. Biz de Muğla Bodrum ve Kocaeli İzmit’teki ofislerimizle yatırımcıların bu bölgelerde en doğru gayrimenkulleri değerlendirmelerini sağlıyor, anahtar teslim projeler gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Şu ana kadar 100’ü aşkın gayrimenkul geliştirme projesinde stratejik planlama, gayrimenkul değerleme, portföy ve varlık yönetimi, proje finansmanı alanlarında hizmet verdiklerini belirten Öztürk, “Proje geliştirme, yatırım danışmanlığı, planlama şeklinde üç ayrı kolda hizmet veriyoruz. Uzman kadromuzla, karmaşık projeleri öngörülen bütçeler dahilinde tamamlanması konusunda yatırımcılara ışık tutuyoruz. Satış projeksiyonu ve pazar analizi gibi verileri içeren sektör raporlarıyla birlikte tüm yönleriyle değerlendirilmiş yatırım maliyetlerini gözeterek çeşitli senaryolara yönelik nakit akış analizleri ve mimari konsept öngörüsüyle daha güvenli yatırım yapılmasının önünü açıyoruz. Gelecek dönemde önce ülkemizin gayrimenkul konusundaki ihtiyaçlarını karşılamayı, ardından yurt dışında franchise vererek ofis ağımızı genişletmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 



ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR