Dolar $
32.58
%0.1 0.03
Euro €
34.87
%0.09 0.03
Sterlin £
40.58
%0.02 0
Çeyrek Altın
3986.16
%0.3 11.85
SON DAKİKA
İŞ DÜNYASI Perşembe 02 Mayıs 2019 15:07

"İŞ YAPAN ŞİRKETLER KAPATILMAYACAK"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar: "Kapatılacak şirketlerin büyük çoğunluğu iş yapan şirketler değil. İş yapan Halk Ekmek, ANFA gibi şirketler kapatılmayacak. Hiçbir işçi zarar görmeyecek. Kapatılan şirketlerdeki haklarıyla diğer açık şirketlere geçiş yapacak"

"İş yapan şirketler kapatılmayacak"

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki bazı şirketlerin tasfiyesine ilişkin, "Kapatılacak şirketlerin büyük çoğunluğu iş yapan şirketler değil. İş yapan Halk Ekmek, ANFA gibi şirketler kapatılmayacak. Hiçbir işçi zarar görmeyecek. Kapatılan şirketlerdeki haklarıyla diğer açık şirketlere geçiş yapacak." dedi. 

Yaşar, 31 Mart Mahalli İdareler seçimi sürecinde kendisini takip eden basın mensuplarıyla Yenimahalle Belediye Başkanlığında kahvaltıda bir araya geldi.

Gazetecilere teşekkür ederek sözlerine başlayan Yaşar, yeni dönemde ilçeyi kalkındıracak projelere hız vereceklerini söyledi. 

İlçedeki yaşlıların, engellilerin, kadınların, gençlerin ve çocukların daha mutlu yaşamasını sağlamak için çalışacaklarını dile getiren Yaşar, bu yıl içerisinde Batıkent bölgesinde 24 saat hizmet verecek bir kütüphaneyi hayata geçireceğini kaydetti.

- "Belediyelerin gelirlerini niçin kısıyorlar"

Yaşar, Organize Sanayi Bölgelerinden (OSB) alınan emlak vergisinin kaldırılmasına ilişkin yasal düzenlemenin adil olmadığını öne sürdü.

OSB'lerdeki temel hizmeti belediyelerin gerçekleştirdiğine dikkati çeken Yaşar, "Bir gecede bir milletvekilinin önergesiyle sunuluyor ve bir dakika bile sürmeden kabul ediliyor. Ben oranın çöpünü alıyorum. Ben oraya hizmet götürüyorum. Emekli birinin 'iki dairesi var' diye emlak vergisi alıyorum. Sanayilerde 'üretim hızlansın' diye büyük ciro yapanlardan emlak vergisi alamıyoruz. Sanayicilerin vereceği emlak vergisi onlara büyük yük olmaz. Belediyelerin gelirlerini niçin kısıyorlar? O zaman sanayi bölgeleri kendi hizmetini kendileri görsün, belediyeler karışmasın." ifadelerini kullandı. 


ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR