Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNDEM Salı 26 Mart 2024 11:00

PERA GAYRİMENKUL'DEN BİLGİLENDİRME

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş, yatırımcılarını bilgilendirdi.

Pera Gayrimenkul'den bilgilendirme

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklama şöyle:

''Şirket yönetimimizin aldığı ilk karar olan, Sümerpark AVM çatısında yapımı planlanan GES projemiz tamamlanmış ve elektrik üretimine başlanmıştır. GES projemizle ilgili tüm gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımızla paylaşılmıştır. SümerPark AVM'nin renovasyon sürecinin tamamlanması ve tam kapasite çalışmaya başlamasıyla, GES projesinin şirket karlılığına ve nakit akışına yüksek oranda katkı sağlaması beklenmektedir.

İkinci olarak AVM'nin yıllardır süren kısmi kullanım durumunu gidermek üzere renovasyon çalışmaları planlanmış ve bu çerçevede Sümerpark AVM çatısının kapatılmasını da kapsayan renovasyon çalışmalarında sona yaklaşılmıştır. Şirketimiz sektörde deneyimli firmalardan danışmanlık hizmeti alarak, proje dahilinde uzun süredir kiralama görüşmelerini yürütmektedir. Hali hazırda kamuoyuna açıklanacak bir sözleşme yapılmamış olup, inşaat çalışmalarının son aşamasına gelinmesiyle imzalanacak sözleşmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır. Projenin tamamlanmasıyla, şirketimiz portföyündeki en önemli gayrimenkul olan Sümerpark AVM'nin doluluk oranının artmasının ve enerji maliyetlerinin düşmesinin, şirketimizin yıllardır süren operasyonel karlılık problemini sona erdirmesi beklenmektedir.

Şirketimizin mevcut gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) statüsü, farklı sektörlerden elde edebileceği getirilere engel olmaktadır. Yönetim kurulumuz, GYO statü nedeniyle şirketin içinde bulunduğu kısır döngüden çıkmasının zor olduğunu değerlendirmiş ve dönüşümle ilgili izlenecek stratejiyi, 10 Ekim 2023 tarihinde yapılan özel durum açıklamasıyla kamuoyuna duyurmuştur. Aynı özel durum açıklamasının ekinde kamuoyuna duyurulan dönüşüm raporunda şirketimizin GYO statüsünden çıkıp, yatırım holding statüsüne dönüşümüyle savunma sanayi, teknoloji-yazılım, yenilenebilir enerji, tarım, finans gibi sektörlerde yatırımlar yapılacağı duyurulmuştur.

Yönetim kurulumuz, dönüşüm raporuyla tam uyumlu şekilde şirketi yönetmeye devam etmekte olup, GES projesi, Sümerpark AVM'nin renovasyonu, yeni kiralama sözleşmeleri ve GYO statüsünden çıkışıyla şirketimizin daha sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınacağını değerlendirmektedir.

Sermaye Piyasası Kurulunun (SPK) uygun bulduğu GYO statüsünden çıkarak yatırım holdinge dönüşümünü kapsayan esas sözleşme tadiline, genel kurulumuzun da izin vermesi durumunda, yatırım holding dönüşümü tamamlanacak olup, yatırımlarımız genişletilerek şirketimizin büyümeye devam etmesi sağlanacaktır.''

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR