Dolar $
32.37
%-0.35 -0.11
Euro €
34.82
%-0.11 -0.04
Sterlin £
40.78
%0.01 0
Çeyrek Altın
3914.3
%-0.46 -17.81
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | GÜNCEL Cuma 19 Nisan 2024 16:12

TÜRKİYE TASARIM VAKFI, ULUSLARARASI İŞ BİRLİKLERİNE CTBUH İLE DEVAM EDİYOR

Türkiye Tasarım Vakfı, uluslararası iş birliklerine, şehirlerin geleceği üzerine çalışan dünyanın önemli sivil toplum kuruluşlarından Council of Tall Buildings & Urban Habitat'ı (CTBUH) da ekledi.

Türkiye Tasarım Vakfı, uluslararası iş birliklerine CTBUH ile devam ediyor

Türkiye Tasarım Vakfı (TTV), uluslararası iş birliklerine Council of Tall Buildings & Urban Habitat (CTBUH) ile devam ediyor. Avrupa şehirlerinin karşılaştığı teknik sıkıntılar ve şehirlerin dönüşümünün tartışılacağı CTBUH Avrupa Konferansı 2024 etkinliğinin açılış ve kapanış programı, TTV’nin ev sahipliğinde Kuzguncuk İskele’de düzenlendi. 17-20 Nisan tarihleri arasında süren konferansta; şehirlere ve binalara yönelik risklerin önlenmesi, doğal afetlere ve iklim değişikliği tehdidine yönelik Sismik konusu, artan şehir yoğunlukları, bölge, şehir ve bina ölçeğinde geliştirilen çözümler tartışıldı. 

Türkiye Tasarım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Demirci, konferansa ilişkin şöyle konuştu: “Vakıf olarak tasarım odaklı yaklaşımımız ile hem Türkiye'nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hem de tasarımdaki multidisipliner ve inovatif vizyonumuzla uluslararası iş birliklerine imza atarak ülkemizi dünya sahnesinde de başarılı bir şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda; yıllardır devam eden CTBUH Avrupa Konferansı 2024 etkinliğini İstanbul’da, ev sahipliğimizde düzenlemekten mutluyuz. Konferansta da ele alınan, tüm dünyanın gündeminde olan iklim değişikliği ve doğal afet riskine karşı daha iyi bir yaşam ve şehir kurma ihtiyacında, nitelikli tasarımın üretilmesine ve bunu yaygınlaştırma yönünde atılacak adımlara vakıf olarak hazırız.”

Türkiye Tasarım Vakfı Genel Müdürü Doç. Dr. Serhat Başdoğan ise şunları ifade etti: “İklim değişikliğiyle, katastrofik olaylarla, artan nüfusun getirdiği yoğun şehir problemleriyle mücadele ederken; daha yaşanabilir bir dünya, sürdürülebilir ve dayanıklı kentlere işaret ediyor. Vakıf olarak sürdürülebilir tasarım yaklaşımımızda; kentlerin kimliğini, sosyo-ekonomik ve kültürel dokusunu korurken, kentleri doğal afet risklerine karşı dayanıklı ve çevreci kılmak var. Bu nedenle, şehir plancıları, mimarlar, mühendisler ve farklı uzmanlıklara sahip katılımcıların bir araya geldiği bu konferansta, şehirlerin geleceğini tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek çok kıymetli. Tasarımda iş birliği kültürünü benimseyen bir vakıf olarak, global sorunları hem ulusal hem uluslararası paydaşlarla ele alarak bu yönde atılacak iş birliklerimizi genişletmeyi sürdüreceğiz.”

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR