Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Çarşamba 27 Mart 2024 17:00

BAKAN ERSOY VAN'DA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, katıldığı 'Van Turizm Master Planı Lansmanı' programına katıldı.

Bakan Ersoy Van'da

Ersoy ilk olarak Van Valiliği'ni ziyaret etti. Ersoy, ardından 'Turizm Master Planı'nın tanıtımını gerçekleştirdi.

Van Turizm Master Planı ile detaylı bir turizm rotası çizildiğini belirten Bakan Ersoy, "Turizm noktasında ciddi bir potansiyeli beraberinde getiren Van'ın bu kadim geçmişini en doğru şekilde değerlendirerek şehrimize ve insanımıza en yüksek faydayı sunmanın gayreti içerisindeyiz. Van Turizm Master Planı ile şehrimiz için artık detaylı bir turizm rotası çizilmiş durumda. Gastronomisinden kültür varlıklarına, doğal güzelliklerinden tarihî mirasına Van’ı Türkiye’nin en büyük kültür, sanat ve turizm markasının bir parçası olarak dünya vitrinine çıkaracağız." ifadelerine yer verdi.

Bakan Ersoy, Van'da sektör paydaşları ve STK'lar ile gerçekleştirdiği toplantıda Van’a yönelik kültür-turizm yatırımlarından bahsetti.

Ersoy toplantıda temsilcilerin mevcut talepleri ile çözüm yollarını değerlendirdi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, açıklamasında şunları dile getirdi:

"Bakanlık olarak şehrimizin var olan potansiyelini en iyi şekilde kullanacağız ve elde edilen kazanımları koruyarak sürdürülebilirlik çerçevesinde hedeflerimizi sürekli daha ileriye taşıyacağız. Ayrıca Eski Van Şehri’ni arkeolojik kazılar, restorasyon ve çevre düzenlemeleri ile ayağa kaldırıyoruz. Bu proje hem Van hem de Türkiye turizmi için büyük bir kazanım olacak ve şehrimize çok ciddi bir katma değer sunacak. Değerli fikirleriyle toplantımızın içeriğini zenginleştiren saygıdeğer katılımcılara teşekkür ediyorum."