Dolar $
32.36
%-0.37 -0.12
Euro €
34.71
%-0.33 -0.11
Sterlin £
40.55
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
3922.82
%-0.24 -9.38
SON DAKİKA
Mustafa YAŞAR | GÜNCEL Cuma 19 Nisan 2024 16:12

CEO'DAN BİR MEKTUP: HALVİNG MEVSİMİNDE BİTCOİN İNOVASYON DALGASI

Dijital varlık sektöründe bu Nisan ayı, Bitcoin'in halving gerçekleşmesiyle tarihi bir ay olacak. Bu halving, sadece Bitcoin ağındaki Katman-2 çözümlerindeki önemli ilerlemeler ve yeni token standartları nedeniyle değil, aynı zamanda endüstriyi yeniden şekillendiren birçok yeni gelişmenin akabinde gerçekleşiyor olması bakımından da eşi benzeri görülmemiş bir dönem olacak.

CEO'dan Bir Mektup: Halving Mevsiminde Bitcoin İnovasyon Dalgası

 

Yakın zamanda onaylanan spot Bitcoin ETF'lerinden sonra endüstriye gelen ilgi ve sermaye akışı, kripto dünyasını yeniden şekillendiriyor. Artan arz ve talep ile Bitcoin, tarihinde ilk kez halving öncesinde rekor seviyelere çıkarak tüm zamanların en yüksek noktasına ulaştı.

 

Ayrıca Inscription gibi kullanıcıların özgün verileri ve dijital eserleri doğrudan Bitcoin blok zincirine entegre etmesini sağlayan yeniliklerle Bitcoin’in kullanım alanlarında katedilen gelişmeler, ağın orijinal tasarım ve amacından çok daha geniş vaatler sunduğuna işareti ediyor.

 

Biz Binance'te, her zaman Bitcoin'in sadece bir dijital varlık biriminden fazlası olduğuna inandık. Bitcoin, dijital alanı tümüyle devrimleştirme potansiyeline sahip bir teknolojiyi temsil ediyor. Dördüncü halving'in yaklaşmasıyla, orijinal blok zincirinin daha derin anlamları ve vaat ettikleri üzerine düşünmek ve geçmişimiz boyunca Bitcoin ekosistemine olan desteğimizi ve kullanıcıların mümkün olan en geniş Bitcoin özelliklerine ve işlevlerine erişimini kolaylaştırmak için attığımız adımların çizmek isterim.

 

Geçmişten Günümüze Bitcoin İnovasyonuna Desteğimiz

 

Binance olarak her zaman Bitcoin ekosisteminin genel dijital varlık alanındaki temel rol ve önemini vurguladık. Kuruluşumuzdan itibaren, kullanıcılarımızın kripto varlık dünyasındaki en son gelişmelerden yararlanma imkanına sahip olduğundan emin olmak için Bitcoin'in evrimini yakından takip etmeyi bir görev haline getirdik. Bu amaçla, Bitcoin ağını güçlendirecek yollar sağlayarak kripto topluluğuna katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.

 

2020'de başlattığımız Binance Pool aracılığıyla madencilik ödüllerini güçlendirdik ve özel madencilik ekipmanına sahip olmayan kullanıcılar için Cloud Madenciliği işlevi aracılığıyla bu ödüllere erişimi demokratikleştirdik.

 

Bunun yanı sıra Bitcoin ağının ölçeklenebilirliğini ve kapasitesini genişletmeye destek olmak için tasarlanmış Katman-2 çözümlerini de benimsedik. Bu şekilde Stacks gibi Bitcoin akıllı sözleşmelerini ve merkeziyetsiz uygulamaları (DApp'ler) güçlendiren L2'yi 2020'den beri destekleyerek günlük yüzlerce işlemi işlemekteyiz.

 

Temmuz 2023'te Lightning ağına destek sağlayarak, Bitcoin'in temel kısıtlamalarından birini aştık ve BTC'yi günlük işlemler için uygun hale getirdik. Bugün sektördeki en büyük Lightning ağı nodlarından birine sahibiz ve büyük merkezi kripto varlık borsaları ve Web3 cüzdanlarına kesintisiz bağlantı sağlıyoruz. Her gün, binlerce Lightning işlemi gerçekleştiren Binance kullanıcıları, işlemlerini bu sayede saniyeler içinde tamamlayabiliyor ve sadece birkaç kuruşluk işlem maliyeti ile BTC mikro ödemelerini tamamlayabiliyorlar.

 

Son olarak da geçtiğimiz Şubat ayında, Web3 Cüzdanı içindeki Inscriptions Marketplace'i kullanıma sunarak BRC-20 ve ARC-20 gibi Bitcoin ağında kodlanmış tokenlara, Taproot adreslerine ve harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) yönetimine destek sağlayarak hızla büyüyen Bitcoin ekosistemini destekleme taahhüdümüzün bir kez daha altını çizdik. Bugün, Binance Web3 Cüzdanı, hem ARC-20 hem de BRC-20 inscriptionlarını destekleyen az sayıdaki çoklu zincir cüzdanlarından biri arasında yer alıyor.

 

Geleceği Kodluyoruz

 

Yaklaşan halving, Bitcoin ağındaki inovasyonu sektörün odak noktasına yerleştiriyor. Bitcoin'in yıllar içindeki evrimi, onun sadece bir kripto varlık birimi ve değer deposu olmanın ötesindeki kullanım alanlarını genişletmeye devam ediyor ve NFT'lerde gördüğümüz gibi dijital koleksiyon ürünleri ve varlıklar için yenilikçi bir ortam sağlıyor. Bitcoin blok zinciri evrimleştikçe, daha geniş bir kullanıcı kitlesini de - meraklılar, yatırımcılar, sanatçılar, yaratıcılar vb. - yeni fırsatlar sunarak cezbediyor. Binance olarak bu değişime destek olmak ve gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için kullanıcıların ihtiyaç duyduğu araçları sunarak Bitcoin ekosistemini desteklemek için durmaksızın çalışıyoruz.

 

Ürün yelpazemizi Bitcoin'in dinamik nabzına uyumlu hale getirirken, elbette temelleri de ihmal etmiyoruz: her zaman mümkün olan en yüksek likiditeyi ve en düşük slipaj miktarını sağlayarak, tüm kullanıcılarımız için optimal BTC işlemlerini garanti ediyoruz.

 

Bu tarihi halvingin sektörümüze getirdiği her ne olursa olsun, Binance olarak, kullanıcılarımıza uygun, güvenli ve yenilikçi bir deneyim sunmaya devam ederek, ekosistemimizdeki en son gelişmeleri desteklemeye devam edeceğiz. Bitcoin piyasası genişledikçe ve çeşitlendikçe, kullanıcılarımıza olan odağımız ve dijital varlık evrimine olan desteğimiz her zaman devam edecek. Bu halving ve sonraki halvingler süresince, her zaman olduğu gibi inşa etmeye devam edeceğiz.

 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR