Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Cansu AKARCA | SPOR Pazar 03 Mart 2024 07:00

FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™ BU LASTİKLERİN KULLANILDIĞI İLK MOTOR SPORLARI ŞAMPİYONASI OLACAK

Pirelli, tamamı FSC™ (Orman Yönetim Konseyi - Forest Stewardship Council™) sertifikalı lastiklerden oluşan bir motor sporları serisi üreten ilk şirket oldu. Pirelli'nin, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda (FIA Formula One World Championship™) kullanılacak tüm lastikleri bu yıldan başlayarak FSC logosu taşıyacak. Bu sertifikasyonla lastiğin içindeki tüm doğal kauçuğun sürdürülebilir ormancılık konusunda dünyanın lider sivil toplum kuruluşu olan FSC'nin uyguladığı sıkı çevresel ve sosyal kriterlerle uyumlu olduğu belgeleniyor.

FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP™  BU LASTİKLERİN KULLANILDIĞI İLK MOTOR SPORLARI ŞAMPİYONASI OLACAK

Pirelli’nin 10 Ekim 2023’te “Formula 1® Global Lastik Partneri” olarak sözleşmesini en az 2027 yılına kadar uzattığı sırada duyurulan bu sertifikasyon, sezon öncesi testler de dahil sezon boyunca pistte kullanılan tüm lastikler için geçerli olacak. FSC sertifikalı lastikler, 2022 yılında başlayan ve hem güvenilirlik hem performans açısından net sonuçlar veren yoğun bir geliştirme programından sonra tanıtıldı.

 

FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX 2024 sırasındaki serbest antrenmanlar, bu sertifikalı lastiklere ilk kez bir Grand Prix™ etkinliğinde ev sahipliği yaptı. Bu gelişme, Pirelli’nin en büyük teknolojik ve rekabetçi ifadesi niteliğindeki Formula 1® ile başlayarak motor sporlarının özel ortamında bile gittikçe daha sürdürülebilir performans ve çözümler sunma kararlılığını yansıtan önemli bir adımı temsil ediyor.

 

Pirelli, dünyanın en büyük çevresel performans raporlama kuruluşu olan CDP’nin 2023 İklim Değişikliği A listesinde yer alarak üst üste altıncı kez iklim değişikliğiyle mücadelenin global liderlerinden biri oldu. Pirelli ayrıca FIA’nın Çevresel Akreditasyon Programında üç yıldızla ödüllendirilen ilk lastik üreticisi konumunda bulunuyor. 

 

İtalyan şirketi, FIA ve Formula 1® ile birlikte yeni teknolojileri araştırma ve geliştirme çalışmalarının ön safındaki konumunu vurguluyor. Bu doğrultuda Formula 1 lastiğinin yaşam döngüsü boyunca CO2 emisyonlarını azaltma konusunda şimdiye dek yapılan çalışmaları desteklemek için hem teknik hem sportif Ar-Ge çalışmalarına odaklanıyor. FSC sertifikasyonu, Pirelli’nin son yıllarda motor sporları için uygulamaya koyduğu bir dizi girişim arasında yerini alıyor: 

ABONE OL

EN ÇOK OKUNANLAR