Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Çarşamba 27 Mart 2024 17:00

LİN JİANG: ÇİN VE PAKİSTAN TERÖRİSTLERE SALDIRININ BEDELİNİ ÖDETECEK

Çin Halk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jiang, Çin ve Pakistan'ın teröristlere saldırının bedelini ödetme kararlılığına ve gücüne sahip olduğu bildirildi.

Lin Jiang: Çin ve Pakistan teröristlere saldırının bedelini ödetecek

Çin ve Pakistan’ın teröristlere saldırının bedelini ödetme kararlılığına ve gücüne sahip olduğunu vurgulayan Lin Jiang, bugün düzenlenen basın toplantısında Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletindeki Dasu Hidroelektrik Santrali projesinde görevli personeli taşıyan bir servis aracını hedefleyen ve 5’i Çinli, 1’i Pakistanlı olmak üzere altı kişinin can kaybına yol açan terör saldırısını değerlendirdi.

Sözcü Lin söz konusu terör eylemini şiddetle kınadıklarını, can kayıplarından ötürü derin üzüntü duyduklarını ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dilediklerini belirtti ve ekledi:

“Olayın ardından Çin Dışişleri Bakanlığı ve Çin’in İslamabad Büyükelçiliği derhal acil müdahale mekanizmasını başlattı. Çin, Pakistan tarafından failleri bir an önce yakalayıp adalete teslim etmesini ve Pakistan’da bulunan Çinlilerin can güvenliğini korumak için somut ve etkili önlemler almasını talep etti. Pakistan tarafı kapsamlı soruşturma yaparak, Çin’e zamanında soruşturma hakkında bilgi verme ve Pakistan’da bulunan Çin vatandaşları, projelerleri ve kuruluşlarına yönelik güvenlik çalışmalarını kapsamlı bir şekilde güçlendirme taahhüdünde bulundu.”

Terörizmin insanlığın ortak düşmanı ve terörizmle mücadele ederek facianın tekrarlanmasını önlemenin uluslararası toplumun ortak sorumluluğu olduğunu yinelediklerini ifade eden Lin, Pakistan’ın terörle mücadele çabalarını kararlılıkla desteklediklerini ve yurtdışında bulunan Çin vatandaşları, kuruluşları ve projelerinin güvenliğini kararlılıkla savunduklarını belirtti.

Çin ve Pakistan’ın teröristlere saldırının bedelini ödetme kararlılığına ve gücüne sahip olduğunun altını çizen Lin, Çin ve Pakistan’ın her koşulda stratejik ortak olduğuna ve Çin-Pakistan işbirliğini baltalayan herhangi bir girişimin kesinlikle başarısız olacağına işaret etti.

Lin, Pakistan’ın ekonomik ve sosyal gelişmesine destek vermeye ve iki ülke arasında her alanı kapsayan işbirliğini kararlılıkla yürütmeye devam edeceklerini de vurguladı.

ABONE OL