Dolar $
32.2
%-0 -0
Euro €
35.05
%0.11 0.04
Sterlin £
40.91
%-0.11 -0.04
Çeyrek Altın
4132.84
%0.93 37.72
SON DAKİKA
EKONOMİ Pazartesi 24 Ekim 2022 12:22

MİKROFON SÜNGERİ BASKI İLE KALİTELİ SES KAYDI

Mikrofon süngeri baskı ile kaliteli ses kaydı yapmak artık çok daha kolay. Özel malzemelerden üretilen sünger mikrofona geçirilerek kullanılır. Mikrofon süngeri, her mikrofonun yapısına bağlı olarak farklı şekillerde tasarlanır.

Mikrofon süngeri baskı ile kaliteli ses kaydı

Mikrofon süngeri baskı ile kaliteli ses kaydı yapmak artık çok daha kolay. Özel malzemelerden üretilen sünger mikrofona geçirilerek kullanılır. Mikrofon süngeri, her mikrofonun yapısına bağlı olarak farklı şekillerde tasarlanır. Tasarlanan sünger mikrofona kolaylıkla takılıp çıkarılabilme özelliğine sahiptir. Bu durum ürünün kullanımını kolaylaştırmakla birlikte temizleme sırasında da pratik bir kullanım sunar. Tozlanan ya da küçük parçacıklara maruz kalan mikrofon süngeri mikrofondan ayrılır. Ardından uygun şekilde temizlenen sünger tekrar mikrofon üzerine geçirilerek kullanılabilir.


Mikrofon süngeri baskısının mikrofonu koruma özelliğiyle birlikte bir de ses kaydı gibi işlevlerin sorunsuz yapılmasına katkısı bulunur. Özellikle dış mekan çekimlerinde gürültünün önlenmesi kaydın kalitesi için oldukça önemlidir. Mikrofon süngeri seslerin ayıklanarak kaydın pürüzsüz bir şekilde yapılmasını sağlar.

Mikrofon Süngeri Baskı ile Rüzgarı Sessize Almak

Mikrofon süngeri baskı ile rüzgarı sessize almak artık mümkün. Dış ortamlarda yapılan kayıtlara en çok rüzgar sesi karışır. Bu durum daha çok görüntünün ses kalitesini olumsuz yönde etkiler. Rüzgar sesi karışmış kayıtlarda ana ses uğultulara ve gürültülere karıştığından harcanan emek ve zaman da zarar görür. Mikrofon süngeri baskılı özel yapısı sayesinde rüzgar sesini dahi içerisine hapsederek kaydın en temiz şekilde yapılmasını sağlar. Rüzgar sesini en aza indirgeyen mikrofon süngeri, video ya da ses kalitesinden alınan verimin en üst seviyede kalmasına yardımcı olur. İstenmeyen tüm seslere karşı mikrofon için yüksek koruma sağlayan mikrofon süngerinin kullanım alanı da oldukça geniştir.

Kimler Mikrofon baskı Süngeri Tercih Etmelidir?

Kimler  mikrofon süngeri baskı tercih etmelidir sorusuna bakarsak, işine önem veren herkes mikrofon süngeri kullanmalıdır. Ses kayıtlarının istenen temizlikte dinleyiciye aktarılabilmesi için mikrofon süngeri baskılı önem arz eder. Özellikle işini görüntü veya ses kaydı üzerinden yapanlar bu konuda daha dikkat etmelidir. Kalitesiz seslerin yer aldığı ses kayıtları ya da görüntü kayıtları, istenen verimin elde edilmemesi ile sonuçlanabilir. Bu da çekilen içeriğin çöpe atılmasına yol açar. Ancak mikrofon süngeri kullanılarak kalabalıktan arındırılmış sesler dinleyiciye içeriğin kaliteli olduğu algısını da aktarır.

ABONE OL