Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA
Şafak Güven | GÜNCEL Cuma 29 Mart 2024 16:10

MERDİVEN ALTI ESTETİK OPERASYONLARINA DİKKAT!

Antalya'da, yetkisiz estetik işlemler yapan bir kliniğe yapılan baskın sonucunda, birçok tıbbi malzeme ele geçirildi ve Ukraynalı bir kadın hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı. Bu olay, estetik ve güzellik uygulamalarında yetkin olmayan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

MERDİVEN ALTI ESTETİK OPERASYONLARINA DİKKAT!

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği üyesi ve deneyimli Estetik Plastik Cerrah Op. Dr. Ebru Şen, bu tür merdiven altı operasyonların tehlikelerine dikkat çekerek, güzellik ve gençlik arayışında güvenilir ve kanıtlanmış tedavilere yönelmenin önemini vurguluyor. Dr. Şen, regeneratif tıp alanındaki yenilikçi uygulamaların, doğru ürün seçimi ve uzman ellerde gerçekleştirildiğinde, cilt kalitesini artırarak uzun etkili sonuçlar sunduğunu belirtiyor.

MERDİVEN ALTI ESTETİK MERKEZLERİNE KESİNLİKLE GİTMEYİN!

Ruhsatsız ve belgesiz olarak işlem yapan merdiven altı estetik merkezlerine kesinlikle gidilmemesi gerektiği konusunda uyaran Dr. Ebru Şen, bayram öncesi bu tarz kliniklerin arttığına dikkat çekiyor ve ekliyor; “Yaptırdığını kişinin doktor olduğuna, kullanılan ürünün hangi laboratuvarda yapıldığı bilgisine emin olun. Kimse sizden doku ya da kan almadan belli işlemlerden geçirip ya da belli bir süre beklemeden kendi hücrenizi size veremez. Ülkemizde yasal olarak üretim yapan parmakla sayılı laboratuvar var, size söylenen yer bunlardan biri mi mutlaka sorgulamalısınız. Mesela kendi hücreleriniz laboratuvarda üretilecekse sizden bulaşıcı hastalığınız olmadığına dair kan tahlili istenir. Varsa sizin hücrelerinizde çalışılamaz. Bu tüm hastaları koruyan bir önlemdir. Sizden bu istenmiyor ve kulak arkanızdan doku alınır fibroblastınızın üretildiği söyleniyorsa burada eksik bireyler olduğu aklınıza gelmeli.”

GÜVENİLİR VE KANITLANMIŞ TEDAVİLERİN ÖNEMİ

Dr. Şen, popüler tedaviler yerine, uzun yıllar kullanılmış ve güvenilirliği kanıtlanmış tedavilere öncelik vermektedir. “Benim tercihim popüler olan her şeye değil de daha uzun yıllar kullanılıp güvenilirliği kanıtlanmış ya da güvenilirliği kesin olan tedavilerde,” diyor ve otolog hücrelerin kullanıldığı, alerji veya yan etki riski olmayan fibroblast, PRP ve SVF gibi uygulamaları öneriyor. Bu uygulamalar genellikle 2-5 yıl arasında etkili olmakta ve sağlıklı yaşam tarzı, etki süresini uzatabilmektedir. Dr. Şen bu konuda şu tavsiyede bulunuyor: “Sigara kullanmayan, sağlıklı beslenen, sportif birinde etki daha uzun olacaktır.”

EKSOZOM UYGULAMASI: CİLT YENİLENMESİNDE DEVRİM

Sünnet derisi olarak bilinen eksozom uygulaması, RNA kısımları ayrıştırılarak elde edilen bir protein kompleksidir. Cilt yenilenmesinde sıklıkla kullanılan bu hücre ürünü, sünnet derisi dışında göbek kordonu, bitki veya hayvan hücresi kaynaklı da olabilir. Dr. Şen bu yöntemi şöyle açıklıyor: “Başka bir insana ait dokunun laboratuvar ortamında başka birine enjekte edilebilir hale getirilerek yani allergen kısımlar ayrıştırılıp üretilmesiyle oluşur.”

ABONE OL