Dolar $
32.2
%0 0
Euro €
35.04
%0.1 0.03
Sterlin £
40.91
%-0.1 -0.04
Çeyrek Altın
4125.79
%0.76 30.75
SON DAKİKA
Kaya TEMEL | Eğitim Perşembe 09 Mayıs 2024 10:03

SANALBORSAM YARIŞMASI'NDA ÜNİVERSİTELİLER KIYASIYA BİR MÜCADELE VERDİ

İstanbul Teknik Üniversitesi Yatırım Kulübü'nün bu yıl 10'uncusunu düzenlediği 'SanalBorsam Yarışması'nın ödül töreni 5 Mayıs'ta İTÜ Maçka Mustafa Kemal Atatürk Amfisi'nde gerçekleşti. 25 farklı üniversiteden 1000 öğrencinin katıldığı yarışmanın ana sponsorluğunu İnfo Yatırım üstlendi.

SanalBorsam Yarışması'nda üniversiteliler kıyasıya bir mücadele verdi

Bir sanal portföy yarışması olan ve bu sene 10.’su düzenlenen SanalBorsam Yarışması’nda katılımcılara yarışma öncesinde eğitimler verildi. Yarışma öncesinde gerçekleşen bu eğitimler, İnfo Yatırım’ın araştırma departmanındaki uzmanlar tarafından gerçekleştirildi.

 

Ödüller sahiplerini buldu

 

60 farklı üniversiteden 1000’i aşkın öğrencinin katıldığı SanalBorsam Yarışması’nda en yüksek getiri sağlayan Kocaeli Üniversitesi’nden Ahmet Selim Şahin olarak 25.000 TL değerindeki banka çekini kazandı. İkinci olan Dumlupınar Üniversitesi’nden Enes Onar 15.000 TL, üçüncü olan Anadolu Üniversitesi öğrencisi Alican Onar ise 10.000 TL değerindeki çekin sahibi olmaya hak kazandı.

 

“Gençlere ve yatırım ekosistemine katkı sağlamaya devam edeceğiz”

 

SanalBorsam Yarışması’nın ana sponsorluğunu üstlenen İnfo Yatırım’ın CEO’su Ender Şahin şu açıklamayı yaptı: “İstanbul Teknik Üniversitesi’nin bir mezunu olarak, yatırım dünyasının geleceği olan siz gençlerle böyle bir proje içerisinde bulunmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sermaye piyasalarındaki 33 yıllık deneyimimiz ile İnfo Yatırım olarak SanalBorsam Yarışması’na ana sponsor olarak katkı sağlamak istedik. Bu doğrultuda gençlere ve yatırım ekosistemine katkı sağlamaya devam edeceğiz. İTÜ Yatırım Kulübü’nün düzenlediği SanalBorsam Yarışması gençlerin sermaye piyasaları ve finansal okuryazarlığı konusunda bilinç ve deneyim kazanmaları bakımından çok önemli. Üniversiteli gençler başta olmak üzere yatırım ortamının daha bilinçli olmasına katkı sağlayan bu yarışmayı organize eden İTÜ Yatırım Kulübü’nü kutluyor, yarışmada dereceye giren tüm gençlerimizi ise tebrik ediyorum.”

ABONE OL