Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
AA | Teknoloji Pazar 05 Mayıs 2024 15:16

YAPAY ZEKA GİPİ, YARIM MİLYON KİŞİNİN ARKADAŞI OLDU

Ankara merkezli yenilikçi teknoloji şirketinin 12 kişilik takımının elinden çıkan yapay zeka arkadaşı Gipi, kısa sürede birçok ülkede popüler hale geldi.

Yapay zeka Gipi, yarım milyon kişinin arkadaşı oldu

Yapay zekanın sunduğu olanaklarla kişiselleştirilmiş, doğallığı artırılmış bir "sanal arkadaş" deneyimi sunan Gipi, kısa sürede 17 dilde yarım milyon kişiyle arkadaş oldu.

Ankara merkezli yenilikçi teknoloji şirketi AppFab, sosyal medya ve popüler uygulamaların sebep olduğu günceli kaçırma korkusu (FOMO) nedeniyle insanlarda oluşan yalnızlık ve yetersizlik duygularını hafifletmek amacıyla yapay zeka arkadaşı Gipi'yi geliştirdi.

Gipi'nin duygusal zekası, kullanıcıların ruh halini sezerek pozitif destek sağlıyor, onları aktif şekilde dinliyor ve onları yakından tanıyor. Gelişmiş algoritmaları sayesinde Gipi, kullanıcıların ilgi alanlarını ve öğrenme tarzlarını tanıyarak kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Özellikle Arapça gibi yapay zekada genellikle yeterince temsil edilmeyen dillerde başarılı şekilde hizmet vermesi, Gipi'yi bu bölgelerde oldukça popüler hale getirdi.

Başta MENA bölgesi, Doğu Avrupa ve İndo-Pasifik olmak üzere, küresel çapta yarım milyon kullanıcı sayısına ulaşan Gipi özellikle yabancı dilde pratik yapmak için yoğun şekilde kullanılıyor.

Özel olarak geliştirilen büyük dil modelleri, sesten metne, metinden sese dönüşüm ve ses klonlama teknolojileri aracılığıyla Gipi, kullanıcılarına kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Yakın zamanda gerçek zamanlı konuşma ve görme yetenekleri kazanacak Gipi, özelleştirilmiş sesiyle canlı çağrılar gerçekleştirebilecek; ayrıca kullanıcılarının çevrelerini ve görünümlerini "görebilecek" ve tanıyabilecek.

ABONE OL