SON DAKİKA
Rusya- Ukrayna harbi neden daha tehlikeli?

Felaket tellalı olmak istemem ama Rusya-Ukrayna savaşının gidişatı beni ürkütüyor. Savaşın son 10 günde iki ülkenin birbirine karşı yaptığı şiddetli saldırılarla el yükseltme üzerinden öldürücü bir kapana dönüştüğü algısı var.

Cuma 14 Ağustos 2026 00:00
Cepheler genişliyor mu?

Geçtiğimiz yazımızda 28 Şubat Savaşının ikinci devresinin çetin geçeceğini ve savaşın cephe genişletme sinyalleri çoktan verdiğini yazmıştık. O tarihten bugüne ABD ve İran birbirlerini vurmaya devam etti, daha şiddetli vuracaklarına ve savaşa hazır olduklarına dair mesaj vermeye devam etti.

Cuma 31 Temmuz 2026 09:45
Savaşın ikinci raundu başlamış gözüküyor

Trump, NATO için geldiği Ankara'da savaştığı bölgeye yaklaşmışken zehir zemberek açıklamalarda bulundu ve İranlı karar vericileri/müzakerecileri sözlerinde durmayan yalancılar olarak -en kibar şekliyle ifade ediyoruz tabi- nitelendirdi.

Cuma 17 Temmuz 2026 02:00
Bir NATO yazısı

NATO konusunda o kadar çok analiz kaleme alındı ki, okuyucunun bilmediği aslında hiçbir şey kalmadı.

Cuma 03 Temmuz 2026 02:00
ABD-İran mutabakatının bilançosu

ABD/İsrail-İran savaşını bitiren (nihai olarak değil) Mutabakat çarşamba akşamı imzalandı. Trump, G7 Zirvesi için Paris'te, kendisine verilen yemek için Versailles Sarayında bulunmasını imza için güzel bir fırsata dönüştürdü.

Cuma 19 Haziran 2026 02:00
Ermenistan parlamento seçimleri öncesi neredeyiz?

Neredeyse iki haftadır Ermenistan'ın durumunu sormamızı gerektiren bir dizi gelişme yaşandı.

Cuma 05 Haziran 2026 02:00
Rusların yoğun haftası

Bu bir film karesi olsaydı, geçişleri hızlı hızlı nasıl gerçekleştirebileceğimi hayal ediyorum.

Cuma 22 Mayıs 2026 02:00
İngiltere ara seçimleri neden manşetleri süslüyor?

Dünya'da tartışılacak, konuşulacak daha ilginç mevzular var. Örneğin Abu Dabi'nin İran politikasındaki sertliğin BAE'ndeki birliğe ne şekilde zarar verdiği, emirliklerin böyle hedefe oturmaktan memnun olmadığını, Abu Dabi'nin merkeziyetçi eğilimlerinin ve hakim dış politika yöneliminin eleştirilmeye başlandığını konuşabiliriz.

Cuma 08 Mayıs 2026 02:00