Dolar $
32.42
%0.15 0.05
Euro €
34.78
%0.17 0.06
Sterlin £
40.89
%0.13 0.05
Çeyrek Altın
3918.35
%0.03 1.09
SON DAKİKA

Gazze gözden çıkarıldı!..

İsrail, Gazze’de yaptığı katliamları unutturma çabaları başarılı oldu. Amaçları İran’ın yapmış olduğu sözde saldırı ile kamuoyunda gündemi değiştirmekti. İran’ın sözde saldırısında İsrailli yedi yaşındaki bir Arap kızını yaralamayı başardı. Suriye’deki İran konsolosluğuna yaptığı saldırı sonrasında İran’da karşılık olarak cevap verdi. Dünya kamuoyu İran, İsrail’i ne zaman vuracak bunu konuşuyor. Amerika İsrail’e ne zaman dur diyecek diye beklerken İran saldırısının akabinde İsrail’in yanında tam destek verdiğini açıkladı. İsrail’in katliamlarına tam destek verdiğini açık bir şekilde belirtmiş oldu. Sadece Amerika destek vermiyor tabii İngiltere, Fransa, Almanya da desteğini sürdürüyor. Daha da ötesi Katar, Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri birlikte hareket ettiğini görüyoruz. İran’ın füze saldırıları sırasında ABD’nin Katardaki üssünde; Mısır, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İngiltere, ABD toplanıyorlar ve İsrail’e giden füzeleri vuruyorlar.

Tepkilerini de protestolarla ve kamuoyunda duyurarak gösteriyorlar

Orta doğudaki tehlike devam ediyor. Dünya genelinde küresel savaş riski devam ediyor. İran’ın saldırısının ardından İsrail’de toplantıların İran’a karşılık verme olasılığı netleşti. Diğer taraftan Amerika’da yapılacak seçim sonuçları Biden için çok önemli, Amerika kamuoyu Ortadoğu’daki savaştan ve katliamdan çok rahatsız ve duyarlı, Amerika dünya genelinde yapılan bütün kaosun ve yapılan bütün çirkinliklerin içinde bulunduğu için Amerikan halkı ve bütün dünya geneli tepkilerini de protestolarla ve kamuoyunda duyurarak gösteriyorlar. ABD ve İsrail, Hamasın refahta yenilgiye uğratılması yönündeki ortak hedef üzerine mutabakata vardı. Refaha sığınmış 1,5 milyon insanı katletme konusunda anlaşmaya vardılar. 

Büyük İsrail’i kurmak için yaptıkları planlar

Birleşmiş Milletler müfettişleri görevlendirildi İsrail’deki 7 Ekim saldırıları ve yaralılarla görüşmek istedi fakat İsrail Birleşmiş Milletlerin gelmesini engelledi. Batı Şeria’daki İsrail katliamlarını ve oradaki yerleşim alanlarının işgal edilmesini ve Filistinlilerinin evlerinin yıkılmasının inceleme kararı aldı ama İsrail buna izin vermedi. İsrail, Gazze ile sınırlı kalmayacak büyük İsrail’i kurmak için yaptıkları planlara devam edecekler.

Amerika, İsrail’e güvence verdiği ortaya çıktı. Amerikan ve Arap basınında ortaya çıktı. Biden, Netanyahu’ya İran’a saldırırsan İran ile sınırlı kalmaz, saldırılara eşlik etmeyeceğim ama seni korumaya devam edeceğim fakat bu bölgesel savaşı tetikler İran’da karşılık verir ve savaş kızışır ve o bölgesel savaş küresel savaşa dönüşür İran’a saldırma seçimleri halledelim gerekirse yine yanında olurum refah projeni onaylıyorum dedi.

Gazze tamamen coğrafyadan silindi

Refahta şu anda 1,5 milyon Gazzeli barınıyor. Gazze tamamen coğrafyadan silindi her yeri bombaladılar. Geriye kalan Gazzeliler, Mısır sınırı kapısına yakın refah kentine sığındılar. Hamas üyeleri olduğunu söyleyerek kara ve hava harekâtı yaparak geriye kalan insanları katletmek istiyorlar ve maalesef ki bütün dünya seyirci kalacak hiç kimse hiç bir şey yapmıyor. İran saldırısını gerekçe göstererek Ürdün’e saldırıyor, bölgesel savaşta çıkartır, küresel savaşta çıkartır, artık savaş gerekçesi üretmek bir küresel savaş çıkartmak çok kolay, İsrail, İran’ın nükleer tesislerini vuracağını söyledi. Amerikan’ında izin vermesi ile olan Gazze’deki masum insanlara olacak. Üzülerek söylüyorum ki Arap ülkeleri de Gazze’yi gözden çıkardı.