Dolar $
32.19
%-0.26 -0.08
Euro €
34.99
%-0.42 -0.14
Sterlin £
41.18
%-0.05 -0.02
Çeyrek Altın
4094.65
%1.76 69.77
SON DAKİKA
Hibya Haber Ajansı | GÜNCEL Salı 07 Mayıs 2024 13:00

BAŞKAN ÖZER: KADINI HAK ETTİĞİ YERE GETİRMEMİZ GEREKİYOR

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, İstanbul Göle Kadın Meclisi Derneği'nin 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Başkan Özer: Kadını hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor

Başkan Özer, programda yaptığı konuşmada kadın meclislerini önemsediğini ve kadınların sosyal ve ekonomik anlamda kalkınmaları için çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, “Genel kurulun Esenyurt'umuza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ben seçim sürecinde ‘Kadın varsa hayat vardır’ dedim. Kadın bizim kırmızı çizgimizdir. Kadını mutlak surette yüceltmemiz ve hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Her zaman kadınların ve gençlerin yanında olacaklarını vurgulayan Başkan Özer şöyle devam etti:

“Onlarla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. O nedenle Göle Kadın Meclisi’ni çok önemsiyorum. Bu örneklerin çoğalmasını istiyorum. Biz de kadınlarla ilgili üretim alanlarını açacağız. Onların kendi hünerlerini gerçekleştirmelerine katkıda bulunacağız. Hatta bu hünerlerini pazarlaması konusunda belediyenin öncülük etmesi için gerekenleri yapacağız. Ayrıca kadınların kendi hünerlerini gerçekleştirebilmesi için bizim kültür merkezlerimizde bir takım kurslar açacağız.''

Esenyurt’ta eğer bir başarı elde edilecekse bu başarıda kadının da elinin ve emeğinin olması gerektiğini ifade eden Başkan Özer şunları ekledi:

“Bizim İncirtepe'de bir tesisimiz var. Onu şimdi harekete geçireceğiz. Belki kadın el emeğinin de işleneceği bir yer haline getirebiliriz. Mahallelerde kuracağımız merkezlerde kadınların kooperatifler yoluyla örgütlenmelerine öncülük edebiliriz. Yine kendi el emeklerini pazarlayabilecekleri, kendi ekonomik özgürlüklerini kazanabilecekleri bir takım olanakları sunabiliriz. Sizden gelen projeler olabilir. Bunları da el birliğiyle hayata geçireceğiz. Esenyurt'ta eğer bir başarı elde edeceksek o başarı da mutlaka kadının eli olmalıdır.”