Dolar $
32.58
%0.09 0.03
Euro €
34.89
%0.17 0.06
Sterlin £
40.79
%0.26 0.1
Çeyrek Altın
3964.46
%0.17 6.51
SON DAKİKA

Düşünülenin ötesinde oyunlar!..

Çin'de olup bitenlere dünya medyası sessiz kalıyor. Şangay'da düşünülenin ötesinde oyunlar oynanıyor. Pandemi sürecinde bütün ülkeler kötüye giderken Çin ekonomisini büyüttü ve ciddi anlamda ABD'nin üstüne çıkarak başarı sağladı.

Ülkeler ekonomik savaş verirken Çin nasıl oluyor da iki yılda büyüyerek pandemiden çıktı.  Çinin çok güzel mücadele verdiği, pandemiyi güzel idare ettiği övülmüştü. Benim düşünceme göre öncesinden tezgâhlanmış bir oyunu oynayıp hali hazırda ellerinde bulunan panzehri kullanıp ekonomik savaşı kazandı.

Birçok kimse kabul etmese de üçüncü dünya savaşı başladı. Eskiden olduğu gibi topla tüfekle savaş yapılmıyor. Bahsettiğimiz savaşların şekli değişti. Siber savaşlar, gökyüzüne atılan uydularla yapılanları biliyorsunuz ve ekonomik savaşlar devam ediyor.  Çin üçüncü dünya savaşını ekonomik ayağını başlattı.  Vuhan’da tasarlamış olduğu projeyi ilk önce denedi yaşanacakları çözdükten sonra sanki bu mücadeleyi kazanmış gibi göstererek pandemi sürecini bitirdiler. Planları tıkır tıkır işlemeye devam etti. Bütün dünyaya yaydılar ve 2 yıl kapanan ülkeler ekonomik çöküş yaşamaya başladı.  Bu savaştan kazançlı çıkan Çin oldu. 

 Bir sonraki adımı Şangay’da gemileri bekleterek ekonomik zincirleri koparmak oldu. Bir yandan bunu yaparken diğer taraftan erzak depolamaya başladı. Dünya tahıl ürünlerinin %altmış dokuzunu stoklamış durumda ve buna devam ediyor. 

Gökyüzü kızıla büründü…

Geçtiğimiz günlerde Çin’de korkutucu görünen başka bir olay yaşandı. Zhoushan kentinde gökyüzü kızıla büründü. Sosyal medyada kızılca kıyamet koptu kıpkırmızı gökyüzü insanları korkuttu. Orada yaşayan insanların korkması normal çünkü doğal afet yaşanan bir bölgede böyle bir olay yaşanması bir felaket mi geliyor düşüncesi oluşturdu. Çin’in resmi kurumlarının açıklamasına göre, bulut seviyesinin düşük olması sonucu meydana gelmişti. Çin’in yayın organlarından meteoroloji ise ışığın yansıması olarak açıklıyor. Çin’deki bilim insanların açıklamasına göre ise, güneş ve jeomanyetik aktivitenin normal olduğunu gözlemlerine göre anormallik olmadığını jeomanyetiğin gökyüzünü kırmızıya çevirdiğini söylüyor. Bu açıklamalar ne kadar inandırıcı sizlere bırakıyorum. Böyle bir kızıllık genelde güneş doğmaya başladığı anda bulutlara yansıyan ışık hafiften kızıllık yapabilir fakat görüntülerdeki kızıllık gece vakti bir bölgede ortaya çıkıyor. Çinin yapmaya çalıştığı yapay güneş projesi sözde temiz enerji üretmek için hayata geçirmek olarak lanse ediliyor. Bu kadar büyük milyar dolarlık bir projeyi silah olarak tasarlanmış olma ihtimalini göz ardı etmemek gerekir. Yapay güneş projesi,  otuz saniye içerisinde güneşten on beş kat sıcak ısı elde ettiler. Bu süreyi uzatmak için denemeler yapıyorlar. Kızıllığın bu deneylerden kaynaklanma ihtimali olabilir. Başarılı olma olasılığında başka bölgelerde kullanma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum.