Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.85
%0.02 0
Sterlin £
40.66
%0.15 0.06
Çeyrek Altın
3962.25
%-0.3 -11.77
SON DAKİKA

İsmet Projesi

Yunanistan ile Türkiye arasında gerginlik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında "Miçotakis benim için bitmiştir artık bir daha görüşmeyeceğiz." bir açıklama yaptı.

ABD kongresinde Miçotakis kırk üç dakikalık konuşmasında dakikalarca alkışlandı. Miçotakis özellikle dikkatleri Kıbrıs’ın üzerine çekmesi provoke çalışmaları yaptığını gösteriyor. Kongrede Türkiye’yi ima ederek kural ihlali yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı, Miçotakis ile görüştüğümüzde aramızdaki problemleri üçüncü ülkelere dâhil etmeyelim demiştik ama bu kurala uymadı kendisi benim için bitmiştir sözlerini söyledi. Yunan medyasında geniş yankı buldu. Yunan dışişleri bakanı “Cumhurbaşkanı ile polemiğe girmeyeceğiz. Türkiye gördüğünüz gibi bizi provoke ediyor.”Miçotakisin bu söylemleri Avrupa’yı kışkırtmak ve destek alabilmek için yapıyor.

Aynı şekilde cumhurbaşkanın açıklamasında “ABD‘nin Yunanistan’da dokuz üssü var bunu kime karşı kullanacaksınız Rusya’ya karşı kullanmayacağınız kesin…” sözleri Türkiye’nin kuşatıldığını gösterir. ABD’nin diğer ülkelere yapmış olduğu tezgâhı şimdi Türkiye’ye yapıyor. Amaçları Türkiye’ye karşı batı ittifakını harekete geçirmek ve türlü bahane ve tezgâhlarla Türkiye’ye savaş açmaktır. Adalarda yeni yapılan tatbikatla meydan okuma yapıyorlar. Bu tatbikatlar boşuna yapılmıyor.

Doğu Akdeniz bölgesinde doğal gaz çalışmaları yapıldı. Sondaj çalışmalarında doğalgaz yatakları bulundu. Yenidünya dönemde enerji kaynakları çok önem arz ediyor. Bu enerjiye sahip olan güce de sahip olmuş olacaktır. Amerika’da bir şirketin araştırmasına göre buradan çıkacak gaz Türkiye’nin beş yüz yetmiş üç yıllık enerji ihtiyacını gidereceğini Avrupa’nın ise yetmiş beş yıllık enerji ihtiyacını gidereceğinden söz ediyorlar. Neden bu kadar önemli olduğunu ve her türlü entrika ve savaş içerisine girdiklerini daha iyi anlayabilirsiniz.

“İsmet projesi” İsrail tarafından ortaya atılan Yunanistan tarafından desteklenen bir proje vardı. Yani doğu Akdeniz’den çıkarılacak doğal gazı Türkiye’yi aradan çıkararak Avrupa’ya aktarma projesiydi. Türkiye buna karşı çıkarak Libya ile deniz yetki anlaşması yaptı ve projeyi çöpe atmak zorunda kaldı. İngiltere, ABD, Fransa, Almanya İsrail Bileşik Arap Emirlikleri, Mısır, Yunanistan bunu hazmedemeyip Türkiye karşısında yapılacak savaşta aynı anda hareket etme kararı aldılar. İsrail’de gerçekleştirilen tatbikatta yazmış olduğum ülkeler bir araya gelerek 9 gün hava tatbikatı yaptılar. Amaçları Türkiye’ye gözdağı vermek ve haklarınızdan vazgeçin eğer vazgeçmezseniz size karşı savaşacağız mesajı verdiler. Amaçları Yunanistan’ı kullanarak Türkiye’ye savaş açmayı düşünüyorlar. Adaları silahlandırmaları, ABD dede ağaca yüzlerce tanklar yerleştirdi. Kısa menzilli füzeler yerleştirdiler. Rusya ve Ukrayna arasında yaptıkları oyunları aynı şekilde Türkiye’ye de yapmak istiyorlar. Türkiye üzerine Yunanistan’ı salarak sorun varmış gibi gösterip diğer yandan Yunanistan’ı silahlandırıyor ve Yunanistan’ı Türkiye’ye karşı kışkırtma yapıyorlar.