Dolar $
32.56
%0.03 0.01
Euro €
34.89
%0.09 0.03
Sterlin £
40.59
%-0.02 -0
Çeyrek Altın
3971.36
%-0.07 -2.76
SON DAKİKA

KAMU SPOTU…

Her gün televizyonlarda maskenin mesafenin ve temizliğin ne kadar önemli olduğundan bahsediliyorken Antalya sahilinden gelen son görüntüler işin ciddiyetinin ne boyutlarda olduğunun farkındalığını gösteriyor. Geldiğimiz son nokta maskesiz olan vatandaşa ceza kesilmesi oldu. Bundan sonrası için ne yapılabilir?

Sigara paketlerin üzerindeki korkunç resimleri ya da öldürür ibarelerini korona için pankartlar hazırlanabilir. Televizyonda, yoğun bakımda sırt üstü yatan hastaların görüntülerini ya da kısa sürede aileleri birbirinden koparıp hasret bırakan, nefes alamayan makinelere bağlı insanların hastanedeki görüntüleri kamu spotu yapılabilir.

Düğün yapan koronaya yakalanmış damat, düğünde aynı makyaj malzemesini kullandığı için koronaya yakalananlar, kendisi yakalandığı için intikam alma duygusu ile insanları temas ettiği yerlere tükürük salgısı bırakanlar, korona olduğunu bildiği halde elleri ile hazırladığı dönerleri insanlara satanlar… Sizlere sesleniyorum çok çabalamayın sizin sayenizde korona olmasalar da biz bu zihniyetle gittiğimiz sürece ölüm oranları da artacaktır koronaya yakalanma sayısı da artacaktır.

Hastane çalışanların doktorlar ve hemşirelerin çığlıkları duyulmuyor. Hükümet hastanelerde gereken olanakları sağlamaya çalışsa da yeterli gelmiyor. İnsanlar hastanelerde korona şikâyeti ile gittiklerini test dahi yapılmadan geri gönderildiklerinden söz ediliyor. Yoğun bakım ünitelerinde hastaları yatıracak yer olmadığından şikâyetçiler. Yirmi dört saat çalışmaktan şikâyet etmiyorlar. Üzerlerine giydikleri kat kat maskeler ve tulumlardan şikâyet etmiyorlar. İnsanların duyarlı olmaları ve kendilerini izole etmelerini istiyorlar. Yatlarda eğlenceye gidenler, tatillerde eğlence yerlerini dolduranlar; bayram, düğün, asker uğurlama derken geldiğimiz son nokta başa döndük. Kendi canlarını hiçe sayanlar gereksiz dışarıda dolaşarak kendisini izole etmeyenler başkalarının haklarına girdiklerinin umarım farkındadırlar. Bu yaşananlar yetmiyormuş gibi eli silahlı magandalar hastane basıp savunmasız doktorlarımızı tehdit etmeleri gelinen son noktanın ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Can güvenliği olmayan doktorlar sedye ile kendilerini korumaya çalıştılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yeni korona virüs tedbirlerinin açıklayan Erdoğan, "Maske ve mekân denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirileceğini söyledi.

Kafe ve restoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. İl bazında 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, izole kalmak yerine dışarı çıkan herkes suç işlemekte olduğunu ifadelerini kullandı. Bu tedbirleri vatandaşımızın günlük hayatını zora sokmak için alıyor değiliz. Tüm insanlarımızın sağlığını korumaktır. 

Muhalefet yapma zamanı değildir vicdan muhasebesi yapma zamanıdır. Virüsün bilinen veya bilinmeyen kronik rahatsızlığı bilinen yakınına veya herhangi birine bulaştırıp ölümüne sebep olacak birinin vicdan yükünü düşünemiyorum.

Aşı çalışmalarına devam edildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Halen ikisinde hayvan deneyleri başarıyla tamamlandı. İnşallah önümüzdeki yılın ilk aylarında bu aşıyı milletimizin hizmetine sunmayı planladığından bahsetti.

 Vatandaşlarımız bireysel sorumluluklarını yerine getirdiği müddetçe Allah'ın izniyle bu işin üstesinden rahatlıkla kalkarız. Fedakârca görev yapan insanlarımızın hakkını ancak sorumlu davranarak ödeyebiliriz.