Dolar $
32.61
%0.25 0.08
Euro €
34.87
%0.18 0.06
Sterlin £
40.74
%0.26 0.1
Çeyrek Altın
4070.08
%0.07 2.73
SON DAKİKA

Türk halkı istemiyorsa!..

Göç sorunu çözüm üretilmediği sürece bizimde gündemimizde olmaya devam edecektir.

Sosyal medyada dolaştığımızda karşımıza göçmenlerle ilgili provokasyonlar ve halkımız da haklı olarak isyan ediyor. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmış savaşın bitmesine rağmen gitmeyen üstüne birde hırsızlık, gasp, taciz suçlarına karışarak vatandaşlarımızı huzursuz ediyorlar. İllegal yollarla ya da sığınmacı olarak akın akın Türkiye’ye girmeye devam ediyorlar. Özellikle Türkiye’ye gelmiş göçmenler belli bölgelerde toplanmalarına asla müsaade edilmemelidir.  Türk halkı istemiyorsa ve bir sorun olduğunu söylüyorsa bununla yüzleşmenin zamanı geldi demektir. Bu sorunu bekletmeden çözüme ulaştırmak gerekir.

Bir anket firması Türkiye’deki göçmenlerle ilgili yaptığı ankette ülkemizde yaşayan göçmenlerin bir an evvel ülkelerine gönderilmesi sonucu ortaya çıktı. Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’de görünürde 5 milyon göçmen yaşıyor. Görünmeyen tarafı ise bunun kat kat üstünde bir sayı oluşturuyor. Türk milleti olarak gerek kültürümüzle gerek gelenek ve göreneklerimizle geçmişimizle bütün milletlere yardım eli uzatmış kucak açmışızdır. Aynı şekilde inancımız gereği manevi duygular ile mazluma yardım ederiz. Birçok ülkeye de yardım etmeye devam ediyoruz. Son günlerde yardımseverliğimiz istismar ediliyor ve yaptıkları olaylar ciddi anlamda rahatsız ediyor.

Diğer taraftan kışkırtmalarda yapıldığını görüyorum. Yapılan yanlışları söylenecektir elbette tepkimizi koymalıyız. Bunları dile getirmeliyiz ama asla sokaklarda bir araya gelerek provokasyona gelmeyin ciddi anlamda suistimal etmeye çalışanlar var. Türkiye’nin bir göç sorunu var ve hükümet bunun farkında bununla ilgili çalışmalar yapılmaya başlandı. Her gün kaçak göçmenler toplayıp sınır dışı ediliyor. Bununla ilgili sonuçlar bir an evvel hızlanırsa yapılmak istenen kışkırtmaların önüne geçilebilir. Amaçları göçmenler üzerinden Türkiye’yi karıştırmak istenmesidir. Bir an önce devletimiz bunu çözmek zorundadır. Çünkü başka bir yöne taşınmak isteniyor. Türkiye göç yolu üzerinde bulunduğu için bundan sonrası içinde olacak göçmenleri engellemez isek bu tamamen kültür çatışmasına yol açacak ve bir fiili çatışmaya sebebiyet verecektir. Bu siyasi bir sorun değil gelecekte yaşanacakları öngörmek ve tedbirleri alma vaktidir.

Bayramda şahit olduğumuz görüntüler Zeytinburnu, Eminönü, Esenler, Esenyurt’ta görüntüler göçmenlerin yoğun olduğu yerlerdir. Böyle bir sorun olduğunda yaraya parmak basmak isteyenler olabilir özellikle iç çatışma çıkarmak isteyenler bunu kullanmak isteyeceklerdir. Bugünden itibaren tedbirler alarak gönderebildiklerinin tamamını göndermelidir. Türkiye kontrolünde olan Suriye’nin bölgelerine Suriyeli göçmenleri yerleştirilmelidir. Çalkantılı bir dönemden geçerken iç çatışma yaşanması en çok ülkemi ve vatandaşımın canını yakacaktır.