Dolar $
32.5
%-0.12 -0.04
Euro €
34.97
%0.43 0.14
Sterlin £
40.68
%0.09 0.03
Çeyrek Altın
3978.59
%0.52 20.46
SON DAKİKA

Eksilmiyor artmaya devam ediyor

İnsanlık ve dünya değişiyor. 21. yüzyılda yeni bir dünya yeni bir çağın geldiğini artık herkes biliyor. Bu değişim hızlı bir şekilde ilerliyor. Geçmişte var olan ilişkilerin yerini dijital dünya ve daha karmaşık ilişkiler yer almaya başladı.

Geçmişteki teknoloji çoktan tarihe karışmışken biz artık bilmediğimiz bu yeni oluşumun içinde yönümüzü ve yolumuzu bulmaya çabalıyoruz.

Yaşadığımız bu değişimlerin içinde bizi birbirimize bağlayan var oluşumumuzun temeli ailelerimizdir. Aile ilişkilerinden toplumsal ilişkilerine kadar dijital dünya her şeyi gözden geçirme durumda bıraktı. Aynı evi paylaşıp birbirini doğru dürüst göremeyen aile bireyleri oluştu. Uzak ülkelerde yaşanılmasına rağmen görüntülü olarak haberleşebilen ilişkiler, takipleşmeler ortaya çıktı. Beraberinde getirdikleri ise insanları yalnızlaştırmaları ve sorumluluklarının daha çok artmasına sebebiyet vermesidir. İnsanlar artık daha bireysel daha yalnız ve daha sorunlu… Geçmişte ise dertler ve sıkıntılar paylaşılır sorunlar çözülürdü. Şimdi ise sorunlar eksilmiyor artmaya devam ediyor. Sosyal medyada ya da tik tok da gençlerin beğeni alabilmek için yaptıkları absürt akla hayale gelmeyecek davranışlar sergiliyorlar. Okan Bayülgen’in bahsettiği Tik Tok gibi bir mecranın her türlü uyuşturucu, kadın ve organ ticaretine kadar, Tik Tok da dans edenleri geri zekâlı gençlerden neden ümitli olmadığından bahsetti. Pakistan, Endonezya,  Bangladeş ve Hindistan gibi ülkelerde hem ahlaki açıdan hem ülkenin geleceği gençleri için yasaklandı. Z kuşağı diye bahsedilen ki ben böyle bir ayrıştırma ve gruplaşmayı asla kabul etmiyorum ülkemizde en kısa zamanda yasaklanması gerektiğini düşünüyorum. 

Adım adım hayatımıza dayatılan ideolojik bir sistemle karşı karşıyayız. Oluşturmak istedikleri insanlara dayatmaya çalıştıkları dijital dünya, kripto paralar ile insanlara karşı bir düşünce yapısı var. Teknoloji gelişiyor çağdaşlaşıyoruz gibi kavramlar boş sözlerdir. İnsana değer katmayan, insani vasıfları yükseltmediği sürece hiçbir şey ilerleme değildir.  Amaçları ise insanları bir yere doğru sürüklemek istiyorlar. İnsanları kontrol etmek istiyorlar. İnsanları sağlık ile korkutarak, Çin’ den gelen virüs vardı. Korona sürecinde insanlar çalışamadığı için ekonomi bozuldu. İnsanların çalışmamasına ve enflasyonun yükselmesine sebebiyet verene bakmak gerekiyor. Amerika Birleşik devlerin gücü üzerinden dünyaya dayatılan bir finansal sistem var. Bir sürü problemlerin arka arkaya yaşanması gıda gibi, bir güç dünyada yoksulluğu dayatıyor. İnsanları düşüncelerini kabullendirmek için köşeye sıkıştırıyor. “Yeryüzünde bozgunculuk çıkarmayın “diyor ayet-i kerime de bunlarda ülkeleri kendi içlerinde bozgunculuk yaparak ülkeyi devirmek ve kendi hâkimiyetlerini kurmaktır.

Amerika kendilerini dünyayı kurtarıcı olarak gösteriyorlar. Amaçları insanları kontrol etmektir. Bunun içinde teknolojiyi kullanarak insanların hayatını kontrole yönelik adımlar atıyorlar. Dünyada hedeflenen ise dijital dünyada insanları kontrol sistemidir.