Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

"Aşk360" başladı!

Çok sevgili Işık Gençoğlu’nun kurucusu olduğu İstanbul Concept Gallery’nin ev sahipliğinde her şubat ayında İstanbul’da sevgi dolu bir festival gerçekleşiyor: Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali. İstanbul’un farklı mekanlarında sergiler, performanslar, özel etkinlikler ve sosyal projelerle sanat dünyasına farklı bir vizyon katıyor. Bu yıl XVI. edisyonuyla İstanbul’un hayatına yine renk ve sevgi katan Aşk360’ın bu yıl ki teması “Masal mı? Gerçek mi.”

Neden “Aşk” Festivali?

Festival Küratörüğünü de üstelenen sevgili Işık Gençoğlu “ İçi boşalan “aşk” kavramına itibarını iade etmek istediklerini belirtiyor. Hayata bağlılığı ve umudu beslemeyi sanat aracılığıyla izleyenleriyle paylaşma misyonuyla her yıl değişen teması ile İstanbul’u aşkın ev sahibesi olarak ilan ettiklerini söylüyor. İstanbul’un sembol binalarından olan Tokatlıyan Han’da başlayan Aşk360 “Masal mı? Gerçek mi” başlığı altında açılan Sergilerden “Love Up Film Kuşağına”, “ Aşkın Damakta Kalan Tadından” “Aşkı Konuşanlara” dolu dolu çok zengin bir içeriğe sahip.

Soho’da “ Love Up “ Film Kuşağı

Aşk360 kapsamında yer alan“Love Up” Film Kuşağı Soho House İstanbul’un ikonik sinemasında başladı. Geçen Cumartesi akşamı ödüllü film “Ayna Ayna“nın gösterimini yaptık. Filmden sonra sahneye yönetmen Belmin Söylemez, oyuncu Manolya Maya, yapımcı Haşmet Topaloğlu ve sanat yönetmeni Görkem Canpolat  sahneye çıkarak benim moderatörlüğümde seyircinin sorularını cevapladı. 

Onur konuğu: Yönetmen Biket İlhan

Soho house Istanbul’da yaptığımız açılış gecesine sinema ve sanat dünyasından pek çok isim katıldı. Yönetmenler Derneği’nin Başkanı ve gecenin “ onur konuğu “ olan Biket İlhan yaptığı açılış konuşmasında “” Sanatın gelişip, yaygınlaşması için festivallerin öneminden bahsetti. Festival Küratörü sevgili Işık Gençoğlu da ; sinemaseverlere destekleri için teşekkür teşekkür ederek, festivalin Şubat ayı boyunca devam edeceğini belirtti. 

Soho House’daki gecemizde Yönetmenler Derneği yönetiminden Eylem Kaftan ve Eren Boz, Film -San Vakfı’nın Başkanı Kıvanç Terzioğlu, yönetmen Eyüp Boz, yönetmen Ceyhan Kandemir, oyuncu Yeliz Gerçek, Begüm Birgören, müzisyen Cansu Özdenak, duayen radyocu Hakan Dikmen gibi tanınmış pek çok isim ve çok özel bir davetli topluluğu vardı. Love-Up’a destek veren Yönetmenler Derneği ve Film – San Vakfına ayrıca çok teşekkür ederim. Aşk360 kapsamında Koordinatörü olduğum “Love Up” Film Kuşağı ödüllü ve birbirinden güzel filmlerle sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor. 

İstanbul’un her yeri “Aşk”

Uluslararası 360 Dereceden Aşk Festivali geçtiğimiz 15 yılda 110’dan fazla etkinlik, 10 binden fazla eser ve tasarım, binlerce kültür sanat profesyoneline ev sahipliği yaparak bugüne kadar toplamda 10 milyondan fazla kişiye ulaşmış. Festivali @love360fest.istanbul adresinden takip edebilirsiniz. Haydi siz de kendinize bir güzellik yapın ve Şubat ayı boyunca kendinizi Aşk360’ın programına bırakın. Sanatla kalın, sevgiyle kalın.