Dolar $
32.27
%0.06 0.02
Euro €
34.65
%-0.09 -0.03
Sterlin £
40.27
%-0.14 -0.05
Çeyrek Altın
3922.01
%0.1 4.06
SON DAKİKA

ChatGPT ve yapay zeka kullanımı tehlikeli mi?

Birçok siber suçlu, kötü niyetli kampanyalarını otomatikleştirmek için ChatGPT gibi yapay zeka tabanlı araçların kullanımına şüpheyle yaklaşıyor.

Yeni bir Sophos araştırması, karanlık web forumlarını analiz ederek siber suçluların ilgi alanlarını ölçmeye çalıştı. Görünüşe göre, ChatGPT gibi araçlarda, bilgisayar korsanlarının kötü amaçlı açılış sayfaları, kimlik avı e-postaları, kötü amaçlı yazılım kodu ve daha fazlasının oluşturulmasını otomatikleştirmesini engelleyen birçok güvenlik önlemi var.

Bu da bilgisayar korsanlarını iki şey yapmaya zorladı: Premium ChatGPT hesaplarını ele geçirmeye çalışmak (araştırmaya göre bu hesaplar daha az kısıtlamaya sahip) ya da bilgisayar korsanlarının güvenlik önlemlerini aşmak için oluşturdukları klonlanmış yapay zeka yazarları olan GhatGPT türevlerine yönelmek.

Kötü sonuçlar ve çok sayıda şüphecilik

Ancak pek çok kişi türev ürünlere karşı temkinli davranıyor ve bunların sadece kendilerini kandırmak için üretilmiş olabileceğinden korkuyor.

Sophos kıdemli veri bilimcisi Ben Gelman, yapmış olduğu açıklama ise düşündürücü "ChatGPT'nin piyasaya sürülmesinden bu yana siber suçlular tarafından yapay zeka ve LLM'lerin kötüye kullanılmasına ilişkin önemli endişeler olsa da, araştırmamız şu ana kadar tehdit aktörlerinin hevesli olmaktan çok şüpheci olduğunu ortaya koydu" diyor.

Google, aylık bir milyar aktif kullanıcı için Mesajlar uygulamasında birkaç yeni özelleştirme seçeneği sunuyor.

Güncellemeyle ilgili özellikle ilginç olan şey, özelliklerden birkaçının Apple'ın kendi mesajlar uygulamasında bulduklarınızı anımsatmakta. Örneğin, bir fotoğraftaki belirli parçaları kırpmanıza ve bunları emoji tepkileri olarak kullanmanıza olanak tanıyan Photomoji'ye sahipsiniz. iOS 17'de Stickers adı verilen benzer bir şey var. Google Mesajlar'da, kesikler "yeniden kullanılmak üzere özel bir sekmeye kaydedilir", ayrıca bir grup sohbetindeki diğer kişiler aynı Fotomojileri istedikleri zaman kullanabilir.

Benzerlikler bununla da bitmiyor. Google Mesajlar, kullanıcıların adları ve bir resimlerinin yanı sıra kendileri hakkında tanıtıcı bir biyografi oluşturmalarına olanak tanıyan Profiller ekliyor. Bunun iOS'taki karşılığı “Kişi Posteri” olacak. Buna ek olarak, uygulama artık iPhone'daki mesaj animasyonlarına benzer animasyonlu Ekran Efektlerine sahip olacak. iOS'un aksine, Google'ın yorumu belirli "istem sözcükleri" girmenizi gerektirdiğinden, renkli ekranları istediğiniz zaman etkinleştiremezsiniz. İstemlerin tam listesi duyuruda yer almıyor, ancak iki tanesinden bahsediliyor.

"Seni seviyorum" yazıldığında bir grup kalp açılacak. "It's snowing" (kar yağıyor) yazıldığında ise muhtemelen tepeden kar taneleri düşecek. İkincisini gösteren bir demo yoktu, bu yüzden kesin bir şey söyleyemiyorum.

Elbette güncelleme sadece Apple'ı kopyalamaktan ibaret değil.

Ses kaydına bir emoji ekleyerek ona ekstra görsel bir hava katmanıza olanak tanıyan Ses Ruh Halleri var. Ayrıca Google, ses kalitesini iyileştirmek için sesli mesajlarda "bit hızını ve örnekleme oranını artıracağını" belirtiyor. Ardından, Özel Baloncuklar aracılığıyla bir sohbetin renk düzenini, yani metin baloncuklarını ve arka planını istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Bu, konuşmaları ayırt etmenize yardımcı olabilir, böylece bir arkadaşınıza göndermeniz gerekirken yanlışlıkla annenize yanlış metin göndermezsiniz.

Son ikisi o kadar etkili değil, ancak bir sohbete hoş süsler ekleye bilirsiniz. Artık bir mesaja bir emoji ile tepki verdiğinizde, aynı anda Reaksiyon Efekti adı verilen kısa bir animasyon da oynatılacak. Ayrıca, uygulama aracılığıyla gönderilen bağımsız emojiler, parıltılar gibi ekstra görsel efektlere sahip olacak.

Yamayı aldığınızda, bu özelliklerin çoğunu deneyebilirsiniz, bu nedenle sonunda geldiğinde gözünüzü dört açın. İki aykırı özellik ise Sesli Ruh Halleri ve Tepki Efektleri; her ikisi de şu anda beta aşamasında. Resmi destek sayfasına göre, bunları denemek için Google Mesajlar için beta test kullanıcısı olmanız gerekiyor.

Android güncellemesi

Mesajlar güncellemesinin yanı sıra, Google diğer Android platformlarına da yeni özellikler ekliyor. Pek çok şey hayata geçiriliyor, bu nedenle sadece daha etkili eklemelerden bahsettim.

Wear OS çalıştıran akıllı saatler artık süpürgeler ve akıllı ışık grupları gibi daha fazla akıllı cihazı kontrol edebilecek. TalkBack aracına, görme engelli kişilerin önlerindeki içeriği anlamalarına yardımcı olmak için metin açıklamalarını okuyacak bir yapay zeka sesi veriliyor. Ve son olarak, akıllı telefonlarda Canlı Altyazı daha fazla dilde kullanılabilecek.