Dolar $
32.48
%-0.11 -0.03
Euro €
34.72
%-0.72 -0.25
Sterlin £
40.75
%-0.43 -0.17
Çeyrek Altın
3985.41
%-0.17 -6.73
SON DAKİKA

İnsan bazen yeni ufuklara kürek çeker

Doğanay Cireli 17 Mar 2024

Mart ayının gelmesiyle havalar tatlı tatlı biraz daha ısınıyor, güneş yüzünü daha fazla gösteriyor. Bu da hepimizde daha fazla enerji ve yenilik isteğini beraberinde getiriyor. Sizleri hayatta neler motive eder?

Kimimiz buna podcast dinlemek diyebilir, ilham verici kitaplar olabilir, tarihte önemli kişilerin hayat hikayeleri olabilir, yakın çevrende gördüğün rol model veya senden daha kötü konumdaki birinin varlığı olabilir, güzel bir arkadaş sohbeti, izlediğin bir film, gördüğün bir söz… bunları uzatabilir bazen biri bazen hepsinden hayatımızın bir döneminde faydalanırız.

Benim de bu hafta tam da buna benzer ilham aldığım bir video karşıma çıktı. Bir sohbet programına, bir oyuncu konuk olarak davet edilmiş. O oyuncu normalde çok ilgimi çekmiyor ama bir yandan video açık, bir yandan işlerimi yapıyorum. Konuk kendi yaşam rutinlerinden bahsederken yavaş yavaş ilgim videoya doğru yönelmeye başlıyor. Kendiyle olan barışıklığı, ilgi alanları, pozitif enerjisi git gide sadece videoyu dinlememi değil izlememe de sebep olmaya başladı. -Sabah gün doğumunda yaptığı kürek sporu-nu laf arasında geçirince... Hani başta da demiştim; hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde ihtiyaçlarımız doğrultusunda ilham alırız. O an kendimizde eksik gördüğümüz şeyi, çevremizde fark ettiğimizde algıda seçiciliğimiz başlar ve o alana ya da kişiye yöneliriz.

Bugünkü yazımda ilham konusunu kendimden yola çıkarak anlatmak istiyorum. Bazı insanlar gündüz insanıdır bazı insanlar gece ve bu her birimizin uykuyla olan ilişkisini de değiştirir. Ben gündüz insanı olanlardanım. Erken kalkmayı severim. Hayata erken başlamayı. Sanki geç başlarsam gün kaçıyormuş gibi gelir. Fakat bu yıl ne olduysa bir türlü uyanamıyorum. Bu konuyu aslında bu yıl çevremden de epey duyuyorum. Herkesin üzerinde ekstra bir yorgunluk var ama ne demiştik: değişmek, kendini motive etmek, tekrar kendini ayağa kaldırmak gerek. Dinlediğim bu videoda öncelikle gün doğumu kelimesi beni yakaladı sonra Haliç sonra da kürek sporu. Çünkü bu 3lü benim için şu anda mükemmel bir birleşim gibi duyuluyor. Tekrardan erken kalkmak için sebebim olabilir. Bunu spor gibi bedenime yarayacak bir aktivite ile yapabilirim hem de deniz aşığı biri olarak güzel Haliç kıyısında.

Hemen Haliç ve kürek kelimelerini Google’da arattım. İlk çıkan numarayı aradım. O haftaya ders aldım. Çünkü motivasyonu destekleyen ikinci şey de yakaladığımız bu motivasyonu hemen eyleme geçirmektir.

Bu tarz bir spora ilgi duyuyor veya merak ediyorsanız oldukça karşılanabilir bir aidatla Haliç kıyısında bu sporu deneyimlemenizi tavsiye ederim. Öğrendiğim kadarıyla hem İBB’nin kürek ile ilgili dersleri var hem de hemen yanında kürek kulübünün dersleri var. Ben ilk çıkan numarayı aradığım için Haliç Kürek Kulübü ile yolum kesişmiş oldu. Postürünüzü düzeltmek, takım sporu yapmak, daha güçlü bacaklara sahip olmak istiyorsanız ve bunu sakin Haliç sularında deneyimlemek istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir. Ben de bundan sonra oradayım.

Yeni ufuklara yelken açmak lazım demiştik. Hayatının kontrolünü eline almak istiyorsan bir yerden başla. Bu yeni bir hobi olur, iş değiştirmek olur, ilişkilerinizi gözden geçirmek olur. Bir yerden başladığında hepsinde iyileşme de ardı ardına geliyor. Bu arada belki izlediğim videoyu merak edenleriniz olabilir. Bambaşka Sohbetler Programı’nın konuğu: Duygu Sarışın idi.

İyi hafta sonları dilerim. Mart ayı hepimize yepyeni başlangıçlar getirsin.