Dolar $
32.4
%0.22 0.07
Euro €
34.86
%0.24 0.08
Sterlin £
40.54
%-0.42 -0.17
Çeyrek Altın
3917.87
%0 -0.03
SON DAKİKA

Bu hafta vizyona neler girdi?

Doğanay Cireli 24 Þub 2024

2 Yerli film, 3 de yabancı film olmak üzere bu hafta vizyona 5 yeni film birden girdi. Bu hafta sonunu film izleyerek değerlendirmek isteyenler için tek tek konularını iletiyorum.

İlk film, Erdal ile Ece’den bahsedelim. Şahan Gökbakar’ın son filmi 23 Şubat’ta sinemalardaki yerini aldı. Aslında Erdal ile Ece için şu an film diyoruz ama ilk yapım amacı Disney Plus’a yeni dizi içeriği idi. Disney’in akıbetinin belirsizliği ve anlaşmazlıklar sonucu dizi de evirilerek; içinden seçilen 3 bölümün birleştirilmesiyle bir film meydana geldi.

Konusu ise, evli bir çiftin ilişkilerindeki çatışmaları günümüzde de çoğumuzun ilişkisinde sıkça karşılaştığımız durumları eğlenceli bir dille karşımıza çıkıyor. Kurumsal bir yerde çalışan Erdal’ın uzun yıllardır birlikte olduğu Ece ile ilişkisini, aslında bir evlilik komedisini izlemek isteyenler bu hafta bu filmi tercih edebilir.

Başrolde Şahan Gökbakar ile Seda Türkmen var. Yönetmen koltuğunda: Togan Gökbakar’ı görüyoruz.

Diğer yerli film ise Hayatla Barış. Ampute Milli Takım oyuncusu Barış Telli’nin hayatını anlatıyor. Küçükken geçirdiği kaza sonucu bacağını kaybeden Barış’ın Ampute Fulbol Milli Takımı’na ve oradan da Avrupa şampiyonluğuna uzanan yolculuğu konu ediliyor. Bu hafta sonu gerçek hayat hikayesine tanıklık etmek isteyenler bu filmi tercih edebilir.

Başrolde: Taner Ölmez, Nazan Keşal, Gürkan Uygun var. Yönetmen koltuğunda ise Ekin Pandır’ı görüyoruz.

Yabancı yapımlarda bu hafta, İlgi Alanı filmi karşımıza çıkıyor. Martin Amis’in 2014 tarihli romanından uyarlanan film; Alman Auschwitz toplama kampının yanındaki evlerinde bir Nazi komutanı eşiyle birlikte ideal, rüya gibi bir hayat kurmaya çalışmasını konu alıyor. Biraz tarihin sayfalarında dolaşmak isteyenler bu filmi seçebilir.

Başrolde: Christian Friedel, Sandra Hüller, Johann Karthaus var. Yönetmen koltuğunda ise Jonathan Glazer’i görüyoruz.

Bu hafta bir de animasyon türünde bir film bizlerin karşısında; Oyuncalar Firarda. Esrarengiz bir şekilde kaybolan oyuncakları bulmak için yola çıkan Don ve oyuncak köpek DJ Doggy Dog’un hikayesini konu alıyor. Diğer oyuncakları ararlarken kendilerini hiç tahmin edemedikleri bir maceranın içinde bulurlar. Bu filmde hayatta bir kez olsun kahraman olmak isteyen Don’un yolculuğuna şahitlik ediyoruz. Kahraman olmak bu kadar önemli mi belki de bunu sorgulayacağımız bir filmdir. Merak edenler bu hafta bu filmi tercih edebilir.

Oyuncular: Eric Judor, Jean Pascal Zadi, Ana Girardot. Yönetmen ise Jeremie Degruson’dur.

Bu haftanın son vizyon filmi ise Ritüel. Kardeşinin şüpheli ölümünün ardından olayın gerçek yüzünü merak eden genç bir kadının hikayesi konu alınıyor. Korku ve gerilim türündeki yapımları sevenler bu filmde toplansın.

Oyuncular: Jena MAlone, Danny Huston, Will Keen, JAnet Suzman, Ian Pirie. Yönetmen ise Christopher Smith.

Bu hafta farklı konu ve türde 5 film bizleri bekliyor. Ruh halimiz hangisini isterse seçebileceğimiz verimli bir hafta sonu.

İyi seyirler dilerim.