Dolar $
32.51
%0.08 0.02
Euro €
35.08
%0.56 0.19
Sterlin £
40.95
%0.46 0.18
Çeyrek Altın
3938.47
%-1.18 -46.37
SON DAKİKA

Instagram yenilikleri ve Web 3.0 teknolojisi

Merhaba bu pazar sizlere Instagram yeniliklerini ve Web 3.0 teknolojisi ile neler olacak, bunları kaleme alacağım.

Instagram notları artık daha öne çıkacak

Instagram'ın durum güncelleme özelliği olan Notlar, uygulamada daha belirgin hale gelecek. Notlar şimdiye kadar sadece Instagram'ın gelen kutusundan görülebiliyordu, ancak kısa güncellemeler yakında kullanıcıların profillerinde de doğrudan görülebilecek.

Değişiklik, özelliğin görünürlüğünü artırmalı ve insanlara arkadaşlarının güncellemeleriyle etkileşim kurabilecekleri yeni bir alan sunacak. Uygulama ayrıca Notlar için "ipuçları" denemekte, bu da kullanıcıların güncellemelerinde arkadaşlarına yanıt vermeleri için sorular paylaşmalarına olanak tanıyor, Hikayeler için şablonlara benzer şekilde olacak.

Notlar, güncellemelerin yalnızca 24 saat boyunca kalıcı olduğu hikayelerle benzerlik içeriyor, ancak sadece karşılıklı takipçilere görünecek, bu yüzden tipik bir ızgara veya hikayeler gönderisi kadar geniş bir şekilde paylaşılmamaları amaçlandı.

Son güncellemeler, Meta'nın özelliği, ilk kez 2015 yılında tanıttığı, kullanıcıları daha sık daha küçük, daha özenli arkadaş grupları için daha sık göndermelerini teşvik etmek için nasıl kullandığına dair başka bir işaret.

Ayrıca, uygulama ayrıca yeni bir "kırpma" özelliği ekliyor, bu da kullanıcıların fotoğraflarındaki nesnelerden çıkartmalar yapmalarına olanak tanıyor, Instagram'da bu çıkartmalar hikayelerde veya bir reel'de paylaşılabilecek. Çıkartmalar ayrıca diğer kullanıcıların genel gönderilerinden yapılabilmekte, etkili bir şekilde insanlara başkalarının içeriklerini yeniden karıştırma yolları sunmaktadır. (Instagram, kullanıcıların içeriklerinin yeniden kullanılmasını tercih etmezlerse bu özelliği devre dışı bırakabileceklerinin altını çiziyor).

 

 

Instagram, gençleri koruyan yeni özellikler sunacak.

Instagram, çocuk cinsel istismar materyallerini yaymaktan kaçınmada başarısız olduğu için gençleri koruma konusunda mükemmel bir örnek olmaktan uzak. Ancak yeni özellikler, platformun biraz daha güvenli hale gelebileceğine dair bir umut sunuyor.

Meta, kullanıcıları kişisel görüntü kötüye kullanımına karşı korumayı amaçlayan yeni araçlar sunmaya başladığını duyurdu. En önemli güncellemelerden biri, çıplaklık korumasının özel mesajlara gelmesi. Meta, bu teknolojiyi 2022'de geliştirdiğini ilk olarak doğruladı ve aracı otomatik olarak 18 yaşın altındaki kullanıcılar için etkinleştirecek.

Mesajlarınıza cinsel içerik içerdiğini şüphelendiği görselleri saptayan bir makine öğrenme aracı, Meta tarafından erişim sağlanmadan kullanıcının cihazında analiz yapacak. Kullanıcılar, görseli görme seçeneğine sahip olacak ve Meta'dan bir pop-up mesaj alacaklar. Bu mesajda cevap vermek zorunda hissetmemeleri gerektiği belirtilirken, güvenlik ipuçları düğmesi ve göndereni engelleme seçeneği de bulunacak.

Meta'nın yeni aracı, yakında test etmeye başlayacağı, ayrıca bir kişinin cinsel içerik içeren bir görsel gönderdiğini tespit ederse, onları 'duyarlı fotoğraflar paylaşırken dikkatli olmaları' konusunda uyaracak ve potansiyel riskleri açıklayacak. Ayrıca, kullanıcıların görseli başkalarının görmesinden önce silebileceklerini hatırlatacak.

Bunun yanı sıra, potansiyel dolandırıcıları veya sextortionistleri tespit etmeye yönelik araçlar ve gençlere yaklaşmalarını zorlaştıran özellikler bulunmaktadır. Bu olası kötü niyetli aktörlerden gelen mesaj istekleri artık gizli isteklere gitmeli ve zaten bir konuşmada olan herkes, sınırları hatırlatan bir uyarı ve kullanıcıları bildirme adımları alacaktır. Gençler için, Meta daha önce, ortak bağlantıları olmadığı sürece 16 yaşın altındaki kullanıcılarla mesajlaşmayı engelliyordu, diğer hesabın aynı yaşta olduğunu iddia etse bile. Şimdi, bu olası dolandırıcılar birbirlerini takip etseler bile, bir gence mesaj gönderme seçeneğini görmeyecekler.

 

 

Web 3.0 Nedir?

İnternetin yeni ve gelişmekte olan bir evresini tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Bu aşama, internetin daha da etkileşimli, otomatik ve akıllı hale gelmesiyle karakterize edilir. Web 3.0’ın temel özellikleri arasında şunlar bulunmaktadır:

Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik: Web 3.0, dijital deneyimleri geliştirmek için artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) teknolojilerini daha fazla entegre eder

Yapay Zeka: Web 3.0, içerik ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için yapay zeka ve makine öğreniminden yoğun bir şekilde yararlanır. Bu, daha akıllı arama motorları, özelleştirilmiş kullanıcı deneyimleri ve daha sofistike veri analizi anlamına gelir.

Dağıtık Yapılar: Web 3.0, merkezi olmayan ağlar ve uygulamalar kullanarak kullanıcı verilerinin kontrolünü daha fazla kullanıcıya verme eğilimindedir. Bu, blockchain teknolojisi gibi dağıtık defter teknolojileri aracılığıyla sağlanır.

Semantik Web: Web 3.0’da, bilgi daha anlamlandırılmış ve makine tarafından anlaşılabilir hale getirilir. Bu, verilerin daha etkili bir şekilde işlenmesini ve daha zengin, bağlantılı kullanıcı deneyimleri yaratılmasını sağlar.