Dolar $
32.46
%-0.13 -0.04
Euro €
34.77
%-0.55 -0.19
Sterlin £
40.74
%-0.31 -0.12
Çeyrek Altın
3922.27
%-0.42 -16.25
SON DAKİKA

43. İstanbul Film Festivali başlıyor

Sinema eşsiz bir şölen… Yıllar yılıdır kaçırılmaması gereken filmleri, dünyanın sinemasını hep İstanbul Film Festivali’nde izledik, izliyoruz. Şimdi yine yeni yeniden bir “İstanbul Film Festivali” zamanı. Tam tamına 43 yıldır kültüre sanata katkı sağlayan Festival yine çok zengin bir programla karşımıza geliyor. Konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinliklerle sinema dolu günler sanatseverleri bekliyor.

Dünya festivallerinin gözdeleri

Festival bu yıl dünya sinemasının en yeni örnekleri, kült yapıtlar, usta yönetmenler ve genç yeteneklerin son filmlerinin de aralarında olduğu 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan zengin bir program sunuyor. 12 gün sürecek festivalde, Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kazanan Dahomey, En İyi Belgesel ödülünü kazanan Gidecek Yer Yok, En İyi Yönetmen ödülünü kazanan Pepe’nin yanı sıra usta yönetmenler Wim Wenders, Tarsem Singh, Richard Linklater, Denys Arcand, Olivier Assayas ve Ferzan Özpetek’in son filmleri de sinemaseverlerle buluşacak.

N Kolay galaları

43. İstanbul Film Festivali programında, ulusal ve uluslararası yarışmaların                          ve merakla beklenen filmleri bir araya getiren N Kolay Galaları’nın yanı sıra               Dünya Festivalleri’nden Genç Ustalar’a, Mayınlı Bölge’den Antidepresan’a,              Çiçek İstemez’den Nerdesin Aşkım? ve Cinemania’ya 16 farklı bölümde filmler              yer alıyor. Festivalde film gösterimlerinin yanı sıra konuk yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşiler, özel gösterimler ve etkinlikler de izleyicilere sinema dolu günler yaşatacak.

Eski biletle yeniden bir film: Hayallerim, Aşkım ve Sen 

İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta iş birliğiyle sinemaseverler bu yıl, Atıf Yılmaz'ın Ümit Ünal'ın senaryosundan sinemaya aktardığı, başrollerini                   Türkan Şoray ile Oğuz Tunç'un üstlendiği, 1987 yapımı Hayallerim, Aşkım ve Sen'i Atlas Post Production tarafından restore edilmiş kopyasından izleyebilecek. Bu yıl ilk defa festivalde sinemaseverler için eski bilet kampanyası uygulanıyor. Eski festival biletini saklayan izleyicilere Hayallerim, Aşkım ve Sen filmi için bu eski biletle davetiye veriliyor. Ne kadar yaratıcı değil mi? Ben bayıldım.

Festival mekanları 

İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas 1948, Beyoğlu Sineması, Şişli’de CineWAM Premium+ City's Nişantaşı ve Kadıköy’de Kadıköy Sineması ile Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi olmak üzere 6 salonda yapılacak. 

Bugün başlayan festival 28 Nisan’da son bulacak. Festivallere gelin hep beraber sahip çıkalım. Sizler gidip film izledikçe İstanbul bir dünya şehri olmaya devam edecek ve film festivalimiz sonsuza dek sürecek. Haydi gençler ve genç kalanlar şimdi sinemaya... Festivale!